Dethklok logo
Dethklok Énekes : Nathan Explosion
Szóló gitáros : Skwisgaar Skwigelf
Gitáros, billentyűs : Toki Wartooth
Basszer : William Murderface
Dobos, háttérénekes : Pickles the Drummer

A Dethklok egyszerre egy virtuális zenekar az Adult Swim csatorna által sugározott Metalocalypse c. animációs sorozatban (NEM "mese"!), illetve egy igenis valós zenekar, mely élõben és lemezen adja elõ a sorozatban elhangzott dalokat.

Brendon Small és Tommy Blacha agyszüleményeként jött a világra 2006-ban a Dethklok mindkét valójában, a zeneírásért azonban egyedül Small felelõs. Az elsõ album, The Dethalbum 2007 szeptember 25-én jelent meg. A koncerteken a zenekar az alábbi tagokból áll össze:
Brendon Small - szólógitár, vokál
Gene Hoglan - dobok
Bryan Beller - basszusgitár
Mike Keneally - gitár

A második évad dalait tartalmazó Dethalbum II 2009 szeptember 29-én került ki a piacra.

A Metalocalypse sorozatban a Dethklok egy mérhetetlenül sikeres death metal banda, olyannyira, hogy igazából más zenekarok nem is léteznek, vagy ha mégis azok is többnyire jelentéktelenek vagy egy Dethklok tribute zenekar. A Dethklok rajongók minden egyes alkalommal saját életüket fenyegetik a koncerteken való részvételükkel, ezért egy külön erre a célra szolgáló szerzõdéssel felmentik a zenekart minden felelõsség alól, ha súlyosan megsérülnek vagy ne adj isten meghalnak.

A zenekar tagjai többnyire tökkelütött idióták, és minden más ami nem a zenéléssel kapcsolatos, komoly megmérettetést jelent számukra, legyen az bármilyen mindennapi tevékenység pl bevásárlás, ételkészítés, normális szociális kapcsolatok fenntartása. Életüket és döntéseiket a menedzserük és ügyvédjük, Charles Foster Offdensen (röviden CFO) egyengeti.
A Dethklok minden lépését egy titkos szervezet, a Tribunális (The Tribunal) figyeli, akiknek elszánt szándéka, hogy megsemmisítsék a zenekart, mégis, a Tribunális feje, Mr. Selatcia óvatos megfigyelésre inti a társaságot.

A ZENEKARRÓL:

Nathan Explosion (Brendon Small):
A zenekar frontembere és dalszövegszerzõje. A Dethklok a legfontosabb dolog az életében, legalábbis gyakran rázza össze vasöklével az olykor szétesõ zenekart. A floridai származású énekes gyerekként 5 éves koráig meg sem szólalt, és felsõfokú tanulmányait is félbehagyta, hiszen békaboncoláson, a francia nyelven és amerikai focin kívül másban nem jeleskedett. Mindig mély hörgõ hangon beszél és nagy termete önmagában is tekintélyt parancsoló, sõt személyiségileg megegyezik Sztálinnal. Már volt egy-két májátültetése ezért néha vért hány.

Pickles the Drummer (Brendon Small):
Pickles a Dethklok dobosa. A Wisconsin-beli, Tomahawkban nõtt fel, és erõs wisconsini akcentussal beszél. 16 évesen elszökött otthonról, hogy szerencsét próbáljon a rock szakmában Los Angelesben, így késõbb a Snakes 'n Barrels nevû rock'n roll zenekar frontembere lett. Pickles halmozottan tehetséges: énekel, gitározik, dobol. Ugyanakkor erõsen alkoholizál és drogozik. Sok esetben õ a banda "agya" - már amennyire. A Hatredcopter és a The Cyberborg Slayers számokban hallható mint háttérvokálos. A Kill You pedig egy egykori Snakes 'n Barrels szám, amit szintén Pickles énekel a The Dethalbum deluxe kiadású lemezén.

Skwisgaar Skwigelf (Brendon Small):
Skwisgaar a Dethklok szólógitárosa. A Svédországból származó szõkeség a világ leggyorsabb kezû gitárosa, amivel folyamatosan érezteti felsõbbrendûségét a Dethklok másik gitárosával szemben. Arrogáns és "zene diszlexiája" van. Tokival együtt, skandinávok lévén, nagyon törten beszélik az angol nyelvet, és sokszor raknak egy -s végzõdést a szavak végére, illetve sokszor hagyják le azt ott, ahol kellene. Skwisgaar a legnépszerûbb a nõk körében hírhedt nimfomán hajlamai miatt, de legjobban mégis az öreg és csúnya nõk vonzzák õt. Egy fekete-fehér Gibson Explorer-en játszik, de a negyedik évadra egy Gibson "Thunderhorse"-t kap.

Toki Wartooth (Tommy Blacha):
Toki a Dethklok másik gitárosa. A norvégiai Lillehammerben nõtt fel, és minden bizonyosság szerint a zenekar legfiatalabb tagja. A világ második leggyorsabb kezû gitárosaként naponta meg kell küzdenie Skwisgaar árnyékával, és folyamatos sértegetéseivel. Toki látszólag a leggyerekesebb és legaranyosabb tagja a zenekarnak, de sokszor fény derül a sötét oldalára, amikor is talán õ válik a legelvetemültebbé mindannyiuk közül, és a Tribunális szerint õ maga a "halál istene", hiszen minden ami szívben közel kerül hozzá, hamarosan az enyészeté lesz és szörnyû halált hal. Egy két alkalommal látható, hogy Toki igazából billentyûsként is tevékenykedik a bandában. Az elsõ 3 évadban egy fekete-fehér Gibson Flying V-n játszott, de õ is új gitárral látható a negyedik évadban, méghozzá egy Gibson "Snow Falcon"-nal.

William Murderface (Tommy Blacha):
Murderface a Dethklok basszusgitárosa. Erõsen selypít és egy nagy "5 perc" van a fogai közt. Önutálatra hajlamos és gyakran tesz úgy mintha fontosabb ember lenne, mint egyébként fõleg mert "sokszor kikeverik a basszust a számokból". Végtelen negativitása azonban mégis fontos a zenekarnak, hiszen nélküle egyszerûen minden "túl jó" lenne. A hasán a következõ tetoválások állnak: "Pobody's Nerfect - This Mess is a Place." Kényszeresen szeretné elfogadtatni magát, de sose sikerül neki, mert egy seggfej és eltolja magától az embereket. Murderface (továbbra is) egy 5 húros, fekete-fehér Gibson Thunderbird-ön játszik.

LEGUTÓBBI fejlemények:

2013. OKTÓBER 28.-án érkezik a METALOCALYPSE: THE DOOMSTAR REQUIEM, az 1 órás rock opera film, ami a 4. évad végétől játszódó cselekményeket fogalja majd magába. Minden valószínűséggel ez lesz a Metalocalypse utolsó felvonása.

Albumok :

The Dethalbum (2007)
Dethklok - The Dethalbum1.Murmaider [watch video]
2.Go into the Water 
3.Awaken [watch video]
4.Bloodrocuted [watch video]
5.Go Forth and Die [watch video]
6.Fansong [watch video]
7.Better Metal Snake 
8.The Lost Vikings 
9.Thunderhorse [watch video]
10.Briefcase Full of Guts [watch video]
11.Birthday Dethday [watch video]
12.Hatredcopter [watch video]
13.Castratikron [watch video]
14.Face Fisted 
15.Dethharmonic [watch video]
16.Deththeme [watch video]
17.Duncan Hills Coffee Jingle [watch video]
18.Blood Ocean 
19.Murdertrain a Comin` 
20.Pickles Intro 
21.Kill You 
22.Hatredy 
23.Dethklok Gets in Tune 
Dethalbum II. (2009)
Dethklok - Dethalbum II.1.Bloodlines [watch video]
2.The Gears [watch video]
3.Burn the Earth [watch video]
4.Laser Cannon Deth Sentence 
5.Black Fire Upon Us [watch video]
6.Dethsupport [watch video]
7.The Cyborg Slayers 
8.I Tamper with the Evidence at the Murder Site of Odin 
9.Murmaider II: The Water God 
10.Comet Song 
11.Symmetry 
12.Volcano 
Dethalbum III. (2012)
Dethklok - Dethalbum III.1.I Ejaculate Fire [watch video]
2.Crush the Industry 
3.Andromeda 
4.The Galaxy [watch video]
5.Starved 
6.Killstardo Abominate 
7.Ghostqueen 
8.Impeach God 
9.Biological Warfare 
10.Skyhunter 
11.The Hammer 
12.Rejoin 
The Doomstar Requiem: A Klok Opera (2013)
Dethklok - The Doomstar Requiem: A Klok Opera1.The Birth / Fata Sidus Oritur / One of Us Must Die 
2.Magnus and the Assassin 
3.Partying Around the World 
4.Tracking / Ishnifus and the Challenge 
5.How Can I Be a Hero? 
6.The Fans Are Chatting 
7.Abigail`s Lullaby 
8.Some Time Ago... 
9.The Duel 
10.I Believe 
11.A Traitor Amongst Them 
12.Training / Do It All for My Brother 
13.Before You Go 
14.The Answer Is in Your Past 
15.The Depths of Humanity 
16.Givin` Back to You 
17.En Antris et Stella Fatum Cruenti 
18.The Crossroads 
19.Morte Lumina 
20.Blazing Star 
21.The DOOMSTAR Orchestra 

Kedvencek közé jelölték : 97
[ Hibajelentés / Üzenet a profil tulajdonosnak ]
Hozzászólások :
Leifson
Leifson
2012.09.25. 23:32:27
én nézem és ki jött 2 szám az új albumról a crush the industry nem csak a sorozat végéből kivégva mint 2 éve meg az I ejjaculate firexD kapós címmel, imádom habár néha fura mintha elsiettették volna a történetet noh de attól nagyon jó:) én is mnst néztem nemrég máshol hogy okt 16 gyújtok egy gyertyát majd aznap
 
nereid
nereid
2012.08.19. 13:37:38
Az új album október 16-án jelenik meg!
A promise written in blood: Take life for pay

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!


Valid HTML 4.0 Valid CSS

 0.045 s