Perihelion logo
Perihelion énekes : Vasvári Gyula
gitáros : Szabados Krisztián
basszusgitár : Somoskői Viktor
dobos : Katonka Barna

Koncertek:
2019-07-11 Dunaújváros - Szalki-sziget - Rockmaraton 2019 - 3.nap Fellépők: Agregator, Ahriman, Alcohol, Andartar, Bornholm, Carach Angren, Christian Epidemic, Cool Head Klan, Doomas, Dramgrave, Dyind Wish, Echonald, Insomnium, Junkies, Kalapács, Marduk, Mgla, Mudfield, Nevergreen, Ossian, Paradise Lost, Perihelion, Reason, Rebel, Sear Bliss, Stress, Vesztegzár, Wolfheart, Zorall Kezdés: 13:00 Flyer
Az együttes 2014 januárjában alakult meg. Stílusok: black metal, shoegaze.A 2001 óta mûködõ debreceni Neokhrome zenekarról Peter D. Maniak énekes 2007-es kilépése óta sokáig nem lehetett hallani, annak, ellenére hogy a zenekar a 2000-es évek elsõ évtizedében számottevõ tagja volt a honi extrém metál színtérnek. A banda még Neochrome néven death/black metal mûfajban tevékenykedett, az apró névváltoztatás után pedig átállt a némileg alternatívabb black metal vonalra. Ezt bizonyítja a tavaly év végén megjelent Perihelion címû nagylemezük is, amelynek a Stellar Outcast címû dalára klipet is készítettek. Pár hete azonban bejelentette a zenekar, újabb névváltozás ált be, így az utolsó lemez címébõl kiindulva Perihelion néven mûködik tovább a banda.

"Régóta éreztük már, hogy egy olyan névre van szükségünk, mely sokkal jobban kifejezi azt a világot, amit a zenénk képvisel. Ez a döntés egyszerre jelent lezárást, folytonosságot és új kezdetet is. Az új név egyértelmû továbbvitele a legutóbbi lemezzel megkezdett útnak és a folyamatos zenei megújulással egy merõben új kezdet is."

Az új néven mûködõ csapat elsõ klipje a Nap felé néz címû dalhoz készült, a klip rendezõje pedig az a Costin Chioreanu, aki olyan zenekarokkal, elõadókkal dolgozott együtt, mint az At The Gates, Ihsahn, Darkthrone, Deicide, Ulver, Arcturus, és a Mayhem.

Albumok :

Nap fele néz (2014)
Perihelion - Nap fele néz1.Nap fele néz [watch video]
2.Élj 
3.Verőfény (VHK cover) 

Kedvencek közé jelölték :
xdamyenx, az éjszaka, Necromancer, SeTile, Gerincz, Professor Tauruscat, Sostenuto e maestoso , Across The Rubicon , Lucassen

Árva zenekar profil
Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!


Valid HTML 4.0 Valid CSS

 0.0183 s