Palmetta logo

Zenekar Történet:

Ez a történet még nagyon rövid, de talán annál érdekesebb.
A zenekar ötlet egészen 1999-ig vezethetõ vissza, mikoris a Titkolt Ellenállással az évben megjelent Feltámadás lemezünkön már hallható volt a zúzós metál zenére komponált magyar népdal, ami a Magyarország címet viseli a korongon. Ennek sikerén felbuzdulva akkor úgy határoztunk, hogy kiadunk egy egész metál zenén alapuló népdal lemezt. A csapat akkori énekese, Halász Kriszta hirtelen külföldre való távozása miatt akkor és ott meghiúsult a tervünk. 2003-ban csatlakozott a zenekarhoz Kriszta utódja Majorosi Tímea, aki a mai napig segíti a zenekar munkáját. A Titkolt Ellenállás 2005-ös Így Létezem sorlemezén ismét hallható volt egy megrockosított népdal Eddig Vendég... címmel. Mára érett meg a gondolat, hogy Marci buzdítására tényleg csináljuk meg ezt a népdalos produkciót, de mégsem a Titkolton belül, ahogy régen terveztük, hanem egy új formációt alakítva. Így született meg 2008. május 27-én a Palmetta zenekar, ami ezt a zenei stílust képviseli mint önálló projekt. A zenekarból Timi ideiglenesen kilépett hamarosan megszületendõ gyermeke miatt. Így, hogy az énekesi pozíció már rögtön az elején megüresedett, kénytelenek voltunk új énekes után nézni. Végûl három profi népdalénekes hölgy is látókörünkbe került és úgy tûnik, hogy mindhárman maradnak is a csapatban. A klasszikus színpadkép így jelentõsen megváltozott. A zenekar fellépéseit táncosok színesítik. A zeneszámokhoz írt koreográfiát a békési néptáncosok alakítják. A Palmetta rögzítette elsõ 3 számos Maxilemezét ami promóció céljából jelent meg, de limitált példányszámban beszerezhetõ a zenekartól.


Mi is az a Palmetta?

A Kárpát-medence és Belsõ-Ázsia egyik õshonos virága a Tulipa Hungarica. A magyar nép ezer évig élt a vadtulipán elõfordulási tájain, az egész Kárpát-medence összes magyartelepülési tájain ismert díszítõmotívum. Ez már a honfoglaláskori leleteken jól kivehetõ, mint díszítõ elem. A honfoglaló magyarok ötvös-, díszítõmûvészetében mindenütt megvan a tulipán: árpádházi királyaink pénzérméin, címereiben, a koronázó paláston, Mátyás király trónkárpitján és az egyedülálló tulipános ládákon. Az Attila-Kardjaként ismert, eredetileg Álmos vagy Árpád szablyájának markolatán, szíjvégeken, ruhadíszeken, különbözõ területeken feltárt tarsolylemezeken, valamint XI. századi kõfaragó mûhelyek maradványain egyaránt fellelhetõ a tulipán és szívmotívumok együtt. A honfoglaló Magyarok díszítõmûvészetében a Palmetta a hegyével kifelé álló szívmintából alakult ki. Ennek stilizálása, növényi elemekkel, indákkal való együttes ábrázolása eredményezte a szívpalmettás díszítõ stílust.


Albumok :

Hagyomány (2010)
Palmetta - Hagyomány1.Régi szeretőmért 
2.Tavaszi szél 
3.Ifjúságom telik el 
4.Hej Dunáról... 
5.Rég elhúzták 
6.Édesanyám rózsafája 
7.Indulj el egy úton... 
8.Ezek a szép szász leányok 
9.Még azt mondják nem illik... 
10.Fordulj kedves lovam... 
11.Ej, a titkos szerelem 
12.Magyarország... 
13.Sokat ígér, keveset ád... 

Kedvencek közé jelölték : 78
[ Hibajelentés / Üzenet a profil tulajdonosnak ]
Hozzászólások :
apolo
apolo
2012.02.12. 11:32:50
 
AuSS
AuSS
2011.08.24. 21:46:06
jó kis zenekar
SHOWTIME!
Doom-Lord
Doom-Lord
2011.05.09. 22:59:23
Jó zene! :)
ST. Toma
ST. Toma
2011.01.06. 14:23:25
Hali!
A zenekar rajongóinak ajánlom ezt a Facebook csoportot: Folk Metal Hungary (http://www.facebook.com/#!/pages/Folk-Metal-Hungary/148896971827560)
Ha szereted a magyar folk(os) rock/punk/metal zenét, légyszi lájkold és terjeszd hasonló ízlésű ismerőseid körében!
Köszi!

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!


Valid HTML 4.0 Valid CSS

 0.0108 s