Fields of the Nephilim logo
Tizenegy év után új dal érkezett a Fields Of The Nephilimtõl

Prophecy címmel, évtizedes szünet után meghallgatható egy új dal a Fields Of The Nephilimtõl. Azt egyelõre nem tudni, mikor követi a számot teljes album is, de a semminél alapvetõen már ez is jóval több…

Zenekar

Sokak számára meghatározó szerepet játszott a 80-as, 90-es években kialakult gothic mûfajban a Fields Of The Nephilim zenekar. Muzsikájuk meghatározó alappillére ennek a zenei szubkultúrának. Mit jelent a Nephilim elnevezés? Nos erre álljon itt két meghatározás is. Az elsõ Henoch próféta Apokalipszis könyvének több ezer éves szavai:

"Amikor az emberek nemzedékei megsokasodtak, azokban az idõkben az embereknek szépséges és bûbájos lányaik születtek. Az angyalok, az ég fiai pedig látták, és megkívánták õket...Mindegyik választott a maga számára, és meglátogatták õket, és egyesültek velük... Az asszonyok pedig teherbe estek, és hatalmas óriásokat szültek, akiknek magassága a háromezer rõföt is meghaladta. S ezek az emberek minden vagyonát felfalták, amíg már senki sem tudott mit enni. És elkezdtek vétkezni a madarakkal és az állatokkal és a csúszómászókkal, és a halakkal, és felfalták egymás húsát, egymás vérét pedig megitták .A föld pedig e törvénytelenség láttán jajveszékelni kezdett...Az óriások szellemei, akiket Nephilim-nek hívnak, igazságtalanságot, romlást hoznak, rabolnak, gyilkolnak, pusztítanak a földön, szenvedést hoznak...és láthatatlanok"

Henoch könyvében az Özönvíz elõtti emberiség bukásáról beszél, melynek következményeit a tisztánlátók még napjainkban is érezhetik. Elbeszéli, hogy egykoron bukott angyalok Azazel vezetésével fellázadtak, elhagyták az Eget és az emberek lányaival itt a Földön meg nem engedett viszonyba kezdtek.

Az angyalok és leányok viszonyából bûnös természetû lények, óriás termetû Nephilimek születtek.A Nephilimek gonoszak, buják, egyszóval tisztátalan szellemek. A föld e lények hatására megrontatott: elterjedt a húsevés , a nõi szépségpraktikák, a fekete mágia, a spekuláció, s mindezek következményei az elmebetegségek /torzulások/. E bûnök következtében az emberiség isteni törvényeken kívül helyezte magát, felülrõl soha többet nem szólnak bele az életünkbe, csak a végsõ felfordulást várják, hogy a jövendölések szerint másodszor is tûzzel pusztuljanak el a bûnösök.

A második meghatározás a Bibliában keresendõ a Teremtés, más néven Mózes 1 könyvének 6. fejezetében: "Az óriások valának a földön abban az idõben, sõt még azután is, mikor az Isten fiai bémenének az emberek leányaihoz, és azok gyermekeket szülének nékik. Ezek ama hatalmasok, kik eleiktõl fogva híres nemes emberek voltak"

Idõvonal

1984-et írunk, amikor a 17 éves Nod Wright a tengerészethez szeretne beállni kürtösként, de õrizetbe veszik, így nem léphet erre a pályára. Ez idõ tájt találkozik Tony Pettittt-tel és testvérével Paul Wright-tal. Megalakítják a Perfect Disaster-t, amelyet késõbb átneveznek The Mission-re.de ezt a nevet késõbb nem használhatták. Még ebben az évben csatlakozik hozzájuk Gary Wisker szaxofonos és hoz magával egy énekest, nevezetesen Carl McCoy-t. Carl-nak nagyon megtetszik az együttes zenéje és pár próba után, ami nagyon átütõen sikerül készül el a Wet for the insane címû dal és a zenekar boldogan befogadja az énekest. Ezután változtatják meg nevüket Fields Of The Nephilim-re.

1985: Elkészül egy saját kiadású lemez, amely 500 példányban lát napvilágot, címe: Burning The Fields, melynek boritóján Carl saját festménye szerepel. Gary Wisker szaxofonos ebben az évben szakmai okokból elhagyja a bandát és ezután lép be a formációba Peter Yates gitáros. Az elsõ pár koncert után Londonban megkapják a "Bonanza" gúnynevet mert a közönség és a kritikusok túlságosan régimódinak, röhejesnek találták ezt a cowboy stílust. /Egyébként a Bonanza név egy 70-es években Amerikában sugárzott western sorozat volt, melyben a szereplõk hasonló ruhákban jelentek meg a képernyõn.

1986: A Situation Two /A Beggar's Banquet egyik alkiadója/ nagyon meg van elégedve a banda zenéjével, és aláírnak egy közös szerzõdést. Ekkor jelenik meg az elsõ két kislemez a Power és a Preacher Man, melyek közül az utóbbi 2. helyezést ér el az Indie Charts slágerlistán. A gyakori fellépések és a lemezeladási statisztikák garantálják az egyre növekvõ népszerûséget. A Power címû dalt még egy olasz horrorfílmben: Demons 2. is felhasználják.

1987-ben járunk, amikor megjelenik debütáló nagylemezük "Dawnrazor" címmel, amelyet 10 nap alatt rögzítenek és hamar a slágerlisták élére tornázza fel magát. A lemez Sergio Leone Volt egyszer egy vadnyugat filmjének emberábrázolásából fakadó misztikumot és kegyetlenséget foglalja magában. Ebben az idõben jelenik meg a Blue Water maxi, mely elõrevetíti a Nephilim família erejét.

"A halál az emberek legvégsõ kényelmes álláspontja, pedig valójában a vég kezdete is egyben, semmi egyéb, mint minden ellenére újra életet kezdeni"-nyilatkozta Carl. Az Elizium valóban a nagy ambíciók megvalósulásának lemeze. A volt Pink Floyd hangmérnök Andy Jackson segítségével készült. Minden megtalálható rajta: dráma, izgalom, sötétség és napfény, zene és misztikus megoldások, egyszerûség és bonyolultság, erõszakos vágyódás és tekintélyes tett. Az ellentmondások albuma, de az elõzõ LP-khez képest már nem csak mindezek összeállítása, hanem egyesítése. Az apokalipszis közel tökéletes mérlege. A Nephilimre akasztott dark-wave jelzõ nem fedi a valóságot. Míg ezek a zenekarok az okkultizmusnak és a mágiának csak felszínes külsõségeit teszik a magukévá, addig a Nephilim-nek ez a legfõbb zenei és szövegbeli sajátossága.

A Blue Water maxi elixír az örök élet itala - a sarlatánok és a teljesség felé törekvõ emberek fantáziáját izgatta az emberiség egész történetében. Ezen a lemezen jelenik meg az eddig ismeretlen szerzemény amely szintén teljes siker: In Every Dream Home a Heartache.

1988: Az ekkor megjelenõ The Nephilim korong hozza meg a bandának az átütõ sikert. A kislemez a Moonchild címû nótával ismét tarol Angliában. A lemezen hallható még a Watchman, amely talán az ezeréves titkos tudományok örzõje, a Phobia az iszonyról és a beteges félelmekrõl nyújt elbeszélést, a Shiva a hindu istenháromság harmadik tagja, akire az anyagi elemek lerombolása vár majd, a Celebrate, melyben középkori ördögûzések hangulata árad, vagy a gyermeksírással, poltergeist hangjaival megrázó vallási kórussal a Love Under Will és a megoldást kínáló Last Exit For the Lost.

1990: Ebben az évben lát napvilágot a talán máig leghíresebb és egyben legszebb zenei alkotásuk az Elizium. Az Elizium görög szó, jelentése: A holt lelkek pihenõhelye. Egész darabként felfedi a lélek utazását a halálon túl.

A zenekar elsõsorban a mágia és az archaikus lét kultikus zenekara. A Fields rockosabb mint a dar- wave zenekarok többsége, mégis nem depresszív költészet, hanem nyers erõ, de csak zenei szempontból bírálni lehetelenség. A Fields' ugyanis kegyetlen üvöltés, õsi hang és szellem, a teljesség felé kapaszkodó kiáltás.

1991: A tavaszi turné során rögzítik az "Earth Inferno" koncertlemezt, amely nagyobb sikert arat a lemezpiacon, mint az "Elizium". Május 31-én lépnek fel utoljára a régi felállásban Düsseldorfban. Ezután McCoy elhagyja a zenekart és jó darabig nem is hallani róla híreket.

1992-õt írunk, amikor is a Nephilim tõbbi tagja Andy Belany énekessel megalapítja a Rubicon-t. Ki is adják elsõ lemezüket "Whats, Stars, Ends" címmel, amelyet egy videoclip is követ. Ez idõ tájt hallani McCoy-ról híreket. Elsõ interjújában így mesélt: "Az a személy, akit az emberek a színpadon látnak nagyrészt belõlem fakad, de vannak további különálló személyiségeim, amelyekbe át tudok bújni, hogy boldoguljak a különbözõ szituációkban. Utóbbi idõben nagyon elfoglalt voltam a munkámmal, és nem akartam, hogy eltereljék a figyelmemet, de ahogy mint minden egyes zenekar feloszlásánál itt is van valami keserûség a játékban, melybõl valószínûleg a rajongók is kaptak jókora adagot."

Még ebben az évben Richard Stanley filmet forgat "Hardware"címmel, ahol McCoy érdeklõdését és ismereteit a sámánizmusról és okkult dolgokról felhasználva egy epizód szerepet kap. Igy beszélt errõl a dologról: "Egy nomádot alakítok, aki sokat hibázott és tévedett életében. Hulladékok között vándorol kifelé az idõbõl, de megértette a sorsát. Ez egy kis karikatúra önmagamról."

1993: A Beggar's Banquet kiadó megjelentet egy válogatás anyagot, melyen McCoy egy új dallal jelentkezik, címe: "Deafening Divinites With Aural Affinites", amely eléggé a death metál jegyeit viseli magán. A rajongók számára viszont abszolút nem jön be az új stílusú szerzemény. Ebben az évben McCoy koncertezik is a régi számokkal, amelyek már keményebb elõadásban kerülnek színpadra.

1995: A Rubicon felveszi 2. nagylemezét, amelyet Room101 címmel adnak ki, de McCoy lemeze még mindig várat magára.

1996: Megjelenik egy új kislemez McCoy keze alól "Penetration" címmel, melyet a vadonatúj korong a "Zoon" követ. A nagy beharangozás ellenére az album mégis megbukik, mert a régi rajongók csalódottak az újfajta hangzásban. Az új rajongók, akik célközönség lettek volna nem igazán foglalkoztak az album mondanivalójával, hangzásvilágával.

A lemezhez kapcsolódva jön ki a "Penetration" videoclip is. Ez az új anyag már megújultan Nefilim név alatt lát napvilágot, amely változásnak az volt az oka, hogy a régi tagok nem engedték a "ph" betûjelek használatát, mert szerzõi jogvédelem alá helyezték eme zenekarnevet korábban.

1997: Rebesgetik, hogy újra összeáll a régi banda Pete Yates nélkül, de egy esetleges új lemez kiadását továbbra is halogatják. Ekkor dobnak piacra egy dupla válogatás albumot "Revelations" címmel.

2000: Boltokba kerül egy kislemez Nephilim A.D. név alatt, melyen régi szerzeményeket adnak ki remixelve.Tony Pettittt, aki McCoy mellett zenél tovább vendégzenészekkel, többször is fellépnek különbözõ fesztiválokon.

2001: Újjabb koncertek vannak kilátásban, de ezeket egymás után lemondják. Kiadnak egy sajtóközleményt, amelyben McCoy azt nyilatkozza, hogy az új készülõ albumot ismeretlen erõk megátkozták és késleltetik a kiadást, és emiatt szüneteltetik a fellépéseket. Ebben az évben alapítják meg a Wright testvérek a LAST RITES formációt és kiadják elsõ lemezüket "Guilded by the Light" címmel, ahol a dobos Nod énekel és dobol is. A zenekar a mai napig aktívan mûködik és már a 3. albumuk megjelenésére készülnek.

2002: Ismét lábra kapnak pletykák egy új korong megjelenésérõl, és csakugyan õsszel a Jungle Records kiadja a "Fallen" címû LP-t és a "From the fire" kislemezt. Ugyanakkor kiderül, hogy ez a kiadás nem az együttes jóváhagyásával történik. Úgy tûnik, hogy a kiadó a meglévõ stúdióanyagokat dobta piacra, mivel nem voltak hajlandóak tovább várni a banda által beígért ám megint halogatott kiadással.

Még ebben az évben csatlakozik Tony Pettitt egy duóhoz, amelyet Peter White és Simon Ripper alkot és megalapítják az NFD (Noise For Destruction) nevû csapatot. Debütáló albumuk "No Love Lost" címmel jelenik meg 2004-ben, amely megjelenést számos kislemez és koncert elõz meg.

2005: Boltokba kerül az új album "Mourning Sun" címmel. 7 új szerzemény található a lemezen, bár be kell vallani, ez az új hangzásvilág elüt a régi megszokott Fields-es dolgoktól, de többször meghallgatva ezt is meg lehet majd szokni. A Shround /Exordium/ tulajdonképpen egy dallá terebélyesedõ intro, ami kétséget kizárólag a banda eddigi legsikeresebb ilyenfajta megvalósitása. Angyali kórus, a jellegzetes visszhangos gitárbontások, csecsemõsírás, Carl suttogásból hörgéssé kitárulkozó hangja valamint a Fallen korongról már ismerõs modernebb, feszesebb torzított gitár is elõtérbe kerül. A Straight to the light is régi dolgokat elevenít fel, gondoljunk csak a "Psychonaut"-ot idézõ basszusgitárra. A New Gold Dawn már több mindent rejteget, ahol visszaköszön itt-ott a 88-as idõszak is. A Requiem megtestesíti a Nephilim két világ közti gondolatainak hangzásvilágát, ezt beszéli el fantasztikus egyszerûséggel.

A Xiberia egy torzított hangzásvilágot tár elénk, a Straight to the light folytatása is lehetne, igaz itt több a sampleres technika, de üdvözítõen hat a érzelmeinkre. A Mourning Sun csak fokozza bennünk, ami már a Requiem-ben belemászott a fülünkbe. Szépen építkezik, erõsödik dallam, majd lassan elhalkulva sejtelmes véget ér, amely frenetikusan egésszé teszi az egész korong hangzását. A zárótétel a She, amely talán túl szintis, de valljuk be, ez még így is elvarázsolja az embert túlfûtött hangzásával. Összességében egy nagyon jó lemez, érdemes többször is belevágni a nótákba, és talán valamelyik fesztiválon sikerül elcsípni McCoy mestert, bár arról nem szól a fáma, hogy kikkel rögzítette a hanganyagot. Bízzunk benne, hogy hamarosan erre is fény derül, és hallhatjuk az új és régi szerzeményeket élõben is valahol.

2006 : Ismét új anyag kerül a boltokba "Genesis And Revelations" címmel, amely tartalmaz 2 db albumot és egy DVD-t. A trió érdekessége, hogy az egyik CD eddig kiadatlan kislemez és promo felvételeket tartalmaz a már ismert régi számokból, a másik pedig egy koncert a 2000-es Roskilde fesztiválon rögzített hanganyaggal, ahol Tony Pettitt /basszus/, Simon Rippin /dobo /, és David Miles /gitár/, mûködtek közre McCoy mellett.
A DVD-n található felvételek igen amatõr módon készültek, amely erõsen kétségessé teszi, hogy ez az egész dolog (a 2 db CD és DVD) McCoy mester keze alól került volna ki.
A képhordozón elsõ nekirugaszkodásra a "Power" címû nóta promo videoklipjét tekinthetjük meg, amelyet követ még két 1986-ban készített amatõr felvétel, a Brighton ZAP club, és a Croydon Underground-ban felvett koncertek, valamint a 2000-ben a M'era Luna fesztiválon elhangzott fellépés, és egy 1998-ban rögzített Zillo fesztivál sajtókonferenciája, Carl McCoy és Tony Pettitt közremûködésével.

Mindenképpen figyelemre méltó az a törekvés, amelyet a kiadó vitt véghez, mert lényegében egyfajta kuriózum került az asztalra ezekkel a felvételekkel. A fogyasztás már a rajongókon múlik, ki hogyan értékeli ezt a hármas fogatot a dobozban.

2007: Az idõpont május havának 24-ik napja. Egy nagy fellépéssel készül a mester a Londoni Astoriában, ahol utoljára 11 éve hangzottak el a Nephilim dalai. Egy kis várakozás után egy fergeteges buliban lehetett része a szerencsés jelenlévõknek. Igaz a megmozdulás nem volt kolosszálisan hosszú, de az élmény kárpótolt mindenkit. Carl fõnök új muzsikusokat toborzott maga mellé, hogy ismét fantasztikusan és erõsen zengjenek a nóták, mint annak idején.
A felállás:
Gizz Butt /gitár/, Steve Fox /gitár/, Govin King /basszus/, Lee Newell /dobok/ ,Mark Tinley /billentyûk/.
Az év végén pedig egy nagyszabású koncerttel zárják az esztendõt. A helyszín Finnország, Helsinki, ahol december 31-én a Helldone fesztiválon búcsúztatják az óévet hatalmas, kirobbanó sikerrel. Hogy mit tartogat a jövõ, nos ez McCoy seriffen múlik majd. Reménykedve várjuk a folytatást!

2008: McCoy mester és csapata meghívást kapnak több helyre is az év elején, így kerül sor egy Helsinkiben megrendezett koncertre, majd következik Varsó és nem sokkal ezután Görögország is. Márciusban jelentik be egy új DVD kiadását "PARADISE REAGINED" címmel, amely az akkori zenekar 1991. május 31-i düsseldorfi utolsó fellépésüket mutatja be, amelyet a német WDA TV társaság rögzített, és megjelenése június végére várható. Május 11-én meghívást kapnak a németországi WGT fesztiválra, amely kiemelkedõ megmozduláson még sohasem léptek fel, és a fesztivál 17 éves fennállása óta is ez a legnagyobb név, akiket sikerült színpadra csábítaniuk a német szervezõknek. A fogadtatás óriási és lehengerlõ. Július 11-12 - én Londonban lépnek ismét deszkákra a fiúk, méghozzá egy kétnapos rendezvény a "Sheperds Resh Empire" fesztivál keretében. Az év elején bejelentett DVD anyag boltokba is kerül, viszont felröppennek olyan hírek, mint már jó néhány alkalommal korábban is, más Nephilim anyagokkal kapcsolatban, hogy ez a kiadvány is a sheriff háta mögött került piacra, igazolni viszont nagyon nehéz ezt az állítást!
Szeptemberben egy könyv illusztrációjaként szerepel a banda, még a régi felállásban, mégpedig a népszerû farncia Blade sorozatban, a nemes L'es Empires Necromancies-ben. Az együttes zenéje kelti életre részben a regény tartalmát, amely egy álnéven mûködõ szerzõtõl származik, és letiltásra kerül ebben a francia sorozatban.
Az év vége felé a csapat menedzsere Rob Ferguson azt a bejelentést teszi közhírré, hogy hamarosan kiadásra kerül egy vadonatúj DVD kiadvány, amelyen helyet kap a Sheperd Bush show felvétele, valamint az év eleji Helldone fesztivál, a nyári Astoriaban rögzített fellépések egy része is, de megtalálható lesz a tavaszi lengyelországi és görögországi koncertek képanyaga is, és nem utolsó sorban a májusi WGT fesztiválon felvett élõ mûsor anyagából is lesz ízelítõ.

2009: Nos, ez az év sem telik el események nélkül. Februárban közhírré teszik, miszerint július hónapban egyetlen koncert erejéig tiszteletüket teszik Európában, méghozzá Köln városában az "Amphi fesztivál" keretein belül. Májusban ismét mozgolódások történnek a banda háza táján, ugyanis John Caphacillo /basszus/ el kívánja hagyni a mestert, és ez a szándéka nagyon késõbb valósnak bizonyul. Július 18-án aztán tényleg egy fergeteges fellépést csapnak az "Amphi fesztiválon" nem kis sikert aratva. Bár a program nem túl hosszú, az élõ mûsor kárpótol mindenkit. És a hír sajnos igaz, miszerint a bõgõs Caphacillo itt játszik utoljára a többiekkel. Még ebben a hónapban, Rob Ferguson a zenekar menedzsere bejelenti, hogy egy újabb fellépés következik, méghozzá a birminghami Hellfire fesztiválon. Ebben az évben a régi zenésztársak is hallatnak magukról, ugyanis a régi szólógitáros Peter Yates zenekara a "The Eden House" új lemez kiadását tervezi, a goth-szintéren már nagyon is ismert muzsikusokkal. Csak néhány név a palettáról : a volt Nephilim tagok közül közül a Wright testvérek és Tony Pettitt is szerepel a lemezkészítõk listáján, de meg kell még említsem Evi Vine, Amardim Ferrari és Monica Richards nevét a Faith And The Muse formációból. November 9-én aztán egy fergeteges bulit adnak a "Hellfire 2" fesztiválon. A hónap végén - pontosabban 24-én - McCoy mester személyesen nyilatkozik arról, hogy 2010-ben egy vadonatúj Nephilim-anyag - amely koncertfelvételeket tartalmaz - kerül kibocsátásra. Az anyag címe "CEREMONY" ami 2008-as 2009-es élõ felvételeket tartalmaz majd, többek között a 2008 július 12 és 13-án Londonban tartott két napos eseményeket lehet megtekinteni, ami az "AD MORTEM, AD VITEM" címet viseli. Ugyanez az anyag természetesen audio változatban is megtalálható lesz az új kollekcióban. Ami sajnálatos, hogy a 2007-ben rögzített Astoria-beli koncert, amely szintén fergeteges party volt, hiányozni fog ebbõl a gyûjteménybõl.
Még jó hírnek ígérkezik, hogy a Sheriff és bandája újra stúdióba készülnek, hogy új nótákat rögzítsenek. Kíváncsian várjuk az új szerzeményeket.

2010: Igen keményen indul az év eleje a zenekar számára. Január 23-án és 24-én egy kétnapos koncertet adnak Varsóban a "Sub-Zero" nevû helyen, amelyet óriási érdeklõdés fogad. Február 7-én Porugáliában vendégeskednek. Még ebben a hónapban bejelentik hogy egy háromnapos németországi fellépéssorozattal búcsúznak ettõl az évtõl. A három helyszín Köln, Würzburg és Berlin. Áprilisban a sheriff egy interjúban említést tesz az új DVD+ dupla CD a "CEREMONY" megjelenésérõl, amelynek kiadása sajnos csúszásba torkollik. Május 31-én Görögországba látogatnak. Június 21-én a franciaországi "Hellfire" fesztiválon játszanak. E hónap végén egy válogatásalbumon ami a "LAWLESS DARKNESS" címet viseli McCoy két nótát is énekel. Októberben egy kétnapos kiruccanásra Spanyolországba látogatnak, ahol 22-én a "Sala Madrid"-ban, 23-án pedig a "Bikini Barcelona"-ban lépnek a katalán publikum elé. Novemberben már bizonyossá válik, hogy a banda az új lemezen dolgozik. Carl mester idõközben elnézést kér a rajongóktól amiatt, hogy a "CEREMONY" kép és hanganyaga nem jelent meg a nyár folyamán, ahogy azt korábban beígérte egy interjúban. Az új megjelenés idõpontja a jövõ év elsõ felében várható, és elsõként limitált példányszámban kerül majd forgalomba. Az év utolsó hónapja is tartogat meglepetéseket a rajongók számára.
December 14-én jön az új hír miszerint a jövõ esztendõ elsõ koncertje Magyarországon kerül megrendezésre, mégpedig január 28-án Budapest látja vendégül a bandát a "West Balkán" clubban, és ez a hónap a már beígért németországi koncertsorozattal zárul. Ez az úgynevezett "Christmas Ball" fesztivál, amely rendezvény több városba is ellátogat. 27-én az elsõ pihenõ Würzburg, ahol a "Posthalle" falai között játszanak, a második állomás Köln, ahol a "Tanzbrunnen" deszkáit koptatják, a harmadik helyszín Berlin, ahol a "Huxley's Neue Welt" ad otthont eme neves esménynek. Mindhárom alkalommal fellép még az FOTN mellet a Laibach, a Project Pitchfork, a Faderhead és az Agonoize együttesek is.

DISZKOGRÁFIA

Burning The Fields-Ep 1985.
Returning To Gehenna-kislemez válogatás 1986.
Power-mini LP 1986.
Preacher Man-mini LP 1987.
Dawnrazor-LP 1987.
Blue Water-maxi LP 1987.
Moonchild-Maxi LP 1988.
Chord Of Souls-válogatás mini LP 1988
The Nephilim-Lp 1988
This Dying Age-maxi LP 1989.
Psychonaut-maxi LP 1989.
For Her Light-maxi LP 1990.
Elizium-LP 1990.
Sumerland-Maxi LP 1990.
Submission-mini Lp 1990.
Nephs single-egy speciális dupla kislemez 1990. november
Returning To gehenna-mini LP ujra kiadva 1990.
Laura-válogatás LP 1991.
Burning The Fields EP ujra kiadva 1993.
Revelations-dupla válogatás LP 1993.
Nephilim A.D.-One More Nightmare-mini LP 2000.
From Gehenna To Here-válogatás dupla LP 2001.
Fallen-LP 2002
From The Fire-mini LP 2002
Mourning Sun-LP 2005
FELHASZNÁLT IRODALOM:

Henoch Apokalypsis Hamvas Béla fordításában és bevezetõjével.
Mózes /Teremtés/ 1. könyve 6/4.
Melody Maker, New Musical Express, www.Nephilim.co.uk
Subterra Magazin, www.subterra.hu/read.php?id=437


THE NEFILIM NÉV ALATT:

Chaocracy-egy 1993-as válogatáson megjelent új nóta
Xodus-mini LP 1995.
Penetration-mini LP 1996.
Zoon-LP 1996.VIDEÓK:

Forever Remain-1988.
Morphic Fields-promo video,4 klip 1989.
Electronic Press Kit-interjú video kiadás 1990.
Visionary Heads-Live in Brixton Academy-1990 október 6.
Revelations-6 videoklip+interjú Elctronic Press Kit


Kedvencek közé jelölték : 84
Árva zenekar profil
Hozzászólások :
<< < [1-10] [11-12] > >>
antichristian
antichristian
2012.08.26. 00:05:03
meg a brutal assaultos koncertet is lemondtak .....januartol kivolt irva a nevuk ... aztan 10nappal a feszt elot megint lemondtak.
 
stanci
stanci
2012.02.15. 14:24:46
Megint elmarad.
stanci
stanci
2011.11.28. 10:18:21
háttértároló írta :
Bakker!
Nem vesznek bennünket komolyan.
Bejött nekik más és mi megint elnapolva.
.........Március 10, de hiszem ha látom.. :D
háttértároló
háttértároló
2011.10.06. 15:53:16
Bakker!
Nem vesznek bennünket komolyan.
Bejött nekik más és mi megint elnapolva.
.........
» Sooner or later we all gotta die.«
stanci
stanci
2011.10.06. 15:47:44

ITT a link
háttértároló
háttértároló
2011.10.06. 15:39:54
stanci írta :
háttértároló írta :
stanci írta :
háttértároló írta :

Ez már nem maradhat el!Hát, nagyon remélem, hogy ennek a jegyeit már nem kell visszaváltanom..:)Ámen! Mindezek ellenére van pici fenntartásom a budapesti koncerttel kapcsolatban. Én örülök, hogy decemberben megléptem a würzburgi koncertet.Hát, sajna elhalasztva.. :(EZ KOMOLY???
Hogy én mekkora egy mázlista vagyok!!!!!!
» Sooner or later we all gotta die.«
stanci
stanci
2011.10.06. 12:12:00
háttértároló írta :
stanci írta :
háttértároló írta :

Ez már nem maradhat el!Hát, nagyon remélem, hogy ennek a jegyeit már nem kell visszaváltanom..:)Ámen! Mindezek ellenére van pici fenntartásom a budapesti koncerttel kapcsolatban. Én örülök, hogy decemberben megléptem a würzburgi koncertet.Hát, sajna elhalasztva.. :(
háttértároló
háttértároló
2011.09.13. 12:44:22
stanci írta :
háttértároló írta :

Ez már nem maradhat el!Hát, nagyon remélem, hogy ennek a jegyeit már nem kell visszaváltanom..:)Ámen! Mindezek ellenére van pici fenntartásom a budapesti koncerttel kapcsolatban. Én örülök, hogy decemberben megléptem a würzburgi koncertet.
» Sooner or later we all gotta die.«
stanci
stanci
2011.09.13. 12:35:19
háttértároló írta :

Ez már nem maradhat el!Hát, nagyon remélem, hogy ennek a jegyeit már nem kell visszaváltanom..:)
háttértároló
háttértároló
2011.09.12. 13:05:37
stanci írta :
Októberben koncert!

KATTEz már nem maradhat el!
» Sooner or later we all gotta die.«
<< < [1-10] [11-12] > >>

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!


Valid HTML 4.0 Valid CSS

 0.0052 s