Audioslave logo
Audioslave Ének : Chris Cornell
Gitár : Tom Morello
Basszusgitár : Tim Commerford
Dob : Brad Wilk

Megalakulás(2000)
A zenekar története 2000 októberéig nyúlik vissza, amikor Zack de la Rocha, a Rage Against the Machine énekese kilépett a bandából. A csapat maradék három tagja együtt maradt, hogy Rage név alatt tovább folytassák. Ezidõtájt számos énekes megfordult náluk, például B-Real a Cypress Hillbõl. Zenei producerük javaslatára próbálták meg a Soundgarden utáni szólókarrierjével visszafogott sikereket elérõ Chris Cornellel, akivel zeneileg gyorsan egymásra hangolódtak. 2001 májusában stúdióba vonultak és 19 nap alatt 21 számot raktak össze.

Audioslave
Az állítások, miszerint sokat veszekedtek a felvételek alatt, nem voltak alaptalanok; 2002 áprilisában feloszlottak, még mielõtt az album megjelent volna. Akkor vált egyértelmûvé a közönség számára feloszlásuk, amikor lemondták a híres Ozzfest fesztiválon való részvételüket. Késõbbi interjúkból kiderült, hogy a korai problémák külsõ nyomásból fakadtak, melyeket sikerült megoldani, miután megváltak korábbi lemezcégüktet és a Los Angeles-i The Firm-mel kötöttek szerzõdést.

Miután ezt sikeresen elrendezték, kiválasztották az Audioslave nevet és 2002 szeptemberében már meg is jelent elsõ szóló albumuk, melynek címe a híres indián törzsfõnök nevét viselte, a "Cochise"-t. Ez év tavaszán végül megjelent elsõ teljes albumuk.

Elsõ stúdiólemezüket, az Audioslave-et vegyes fogadtatásban részesítette a kritika, azonban rendkívül gyorsan platinalemez lett belõle. Néhányan támadták õket, hogy milliomos zenészek csapata, akik folyton veszekednek a stúdióban és az 1970-es éveki rock-hangzásuk csak stúdiós utómunkák eredménye. Mások a Led Zeppelin-hez hasonlították õket, mondván, hogy rengeteget adnak hozzá az annyira áhított kortárs zenei hangzáshoz és stílushoz. Rengeteget turnéztak 2003-ban, elcsitítva a kritikusokat szenzációs élõ szerepléseikkel.

Out of Exile
2005. május 6-án, az Audioslave vált az elsõ amerikai rock csapattá, akik felléptek Kubában, 70.000 ember elõtt, ingyenes koncerten. A koncertet közösen szervezték az amerikai „United States Treasury Department”-tel és a kubai „Instituto Cubano de la Musica”-val. A koncertet felvették, és 2005. október 11-én DVD-n is kiadták. Második stúdióalbumukat, az Out of Exile-t 2005. május 24-én adták ki. Elsõ lett az amerikai slágerlistán, melyen vezetõ szám volt a „Be Yourself”, melyet hamarosan követet a "Your Time Has Come" és a "Doesn't Remind Me".

2005. augusztus 19-én a banda fellépett a Live 8 nevû segélykoncerten Berlinben. A 2006-os Grammy-díj átadáson az Audioslave-et jelölték a "Legjobb rock fellépés" kategóriájában a "Doesn't Remind Me" címû dalért.

Revelations és a feloszlás (2006–2007)
Az együttes nagyon gyorsan, mindössze 6 hét alatt felvette következõ stúdióalbumát, mely a Revelations címet kapta. 2006 júliusában megjelent róla az elsõ dal, az Original Fire, az albumot pedig szeptember 5-én adták ki. Tom Morello az elkészült dalokat a Led Zeppelin és az Earth, Wind & Fire hangzásvilágának keresztezéseként jellemezte.

A "Wide Awake" és a "Shape of Things To Come" címû dalok Michael Mann rendezõ nyári akciófilmjében, a Miami Vice-ban is elhangzottak. Mann nem elõször használt Audioslave számot kísérõzeneként: korábban a "Collateral: A halál záloga" címû filmjében is felcsendült az elsõ albumon szereplõ "Shadow On The Sun".

Chris Cornell bejelentette, hogy szünetet akar tartani a Revelations-turnéban, mivel második szólóalbumával szeretne foglalkozni. Tom Morello ugyancsak kijelentette, hogy 2007 tavaszára saját szólólemezt tervez. Idõközben azt is megerõsítették, hogy a Rage Against The Machine ismét összeáll egy fellépés erejéig a Coachella fesztiválon április 29-én.

2007. február 15-én Cornell hivatalos közleményben jelentette be, hogy kiválik az Audioslave-bõl. „Már a kezdetektõl voltak problémák közöttünk, amivel megpróbáltunk megbirkózni. Azt hiszem, három nagyon jó albumot hoztunk össze így együtt. Egy jól mûködõ zenekar voltunk jó pár véleménykülönbséggel. Mostantól viszont már a saját zenémre szeretnék összpontosítani.”

Albumok :

Audioslave (2002)
Audioslave - Audioslave1.Cochise 
2.Show Me How to Live 
3.Gasoline 
4.What You Are 
5.Like a Stone 
6.Set It Off 
7.Shadow on the Sun 
8.I Am the Highway 
9.Exploder 
10.Hypnotize 
11.Bring Em Back Alive 
12.Light My Way 
13.Getaway Car 
14.The Last Remaining Light 
Audioslave DVD (2003)
Audioslave - Audioslave DVD1.Cochise 
2.Like a Stone 
3.Show Me How to Live 
4.Set It Off(live) 
5.Gasoline(live) 
Out of Exile (2005)
Audioslave - Out of Exile1.Your Time Has Come 
2.Out of Exile 
3.Be Yourself 
4.Doesn`t Remind Me 
5.Drown Me Slowly 
6.Heaven`s Dead 
7.The Worm 
8.Man or Animal 
9.Yesterday to Tomorrow 
10.Dandelion 
11.#1 Zero 
12.The Curse 
Live in Cuba DVD (2005)
Audioslave - Live in Cuba DVD1.Set It Off 
2.Your Time Has Come 
3.Like a Stone 
4.Spoonman 
5.The Worm 
6.Gasoline 
7.Heaven`s Dead 
8.Doesn`t Remind Me 
9.Be Yourself 
10.Bulls on Parade 
11.Sleep Now in the Fire 
12.Out of Exile 
13.Outshined 
14.Shadow on the Sun 
15.Black Hole Sun 
16.I Am the Highway 
17.Show Me How to Live 
18.Cochise 
Revelations (2006)
Audioslave - Revelations1.Revelations 
2.One and the Same 
3.Sound of a Gun 
4.Until We Fall 
5.Original Fire 
6.Broken City 
7.Somedays 
8.Shape of Things to Come 
9.Jewel of the Summertime 
10.Wide Awake 
11.Nothing Left to Say But Goodbye 
12.Moth 

Kedvencek közé jelölték : 140
Árva zenekar profil
Hozzászólások :
sutyo)))
sutyo)))
2012.10.27. 18:11:56
Hali!
Elcserélném/adnám Audioslave - Audioslave albumomat, ami ilyen faszányos fémtokban van. Ha valakinek nem kell a Soundgarden - Down in the other side akkor csere! ímél: kumulativgranat@gmail.com
 

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!


Valid HTML 4.0 Valid CSS

 0.0036 s