Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
XXX. Rockmaraton

Lowland Fest 2024

S8 Underground Club

[Tovább...]
Tirana Rockers hazatértek a turnéról! \

A zenekar 2010 vége felé alakult újra. A közel egy év alatt ez a második turnéjuk Európában. Március óta nem nagyon hallatott magáról a banda. Nagy csönd volt, majd lemezfelvétel, majd újabb turné követte ezt. Most a hazatérésük után az elmúlt év eseményeiről kérdeztem a fiúkat.

319604_1928786874264_1679997006_1397222_331645034_nRiana:Nem is tudom, hol kezdjük annyi minden történt veletek. Milyen volt az őszi koncertsorozat? Mennyire éreztétek másnak ezt a turnét, mint a februárit?

Matt: Nekem a Februári volt életem első turnéja. Akkor még a Csibe (Czébely Csabi ex-Pokolgép) mondta, hogy ha ezt, mint első turnét kibírom, akkor bármit :D. Most azért nem voltak olyan súlyos szituációk, mint februárban, de nehezítésképpen végig betegséggel küzdöttem már a 2. állomástól kezdve. Amikor viszont színpadra kellett állni, mindig fel tudtam magam hozni.
Mikky Slade: Kicsit melegebb volt…:-))))) Egyébként semmi különbség nem volt, max annyi hogy talán kicsivel kevesebbet utaztunk és talán kicsit kellemesebbek voltak a körülmények, bár nem sokkal…
Retek: Jó kis turné volt. A legfontosabb különbség, hogy a menet közben felmerülő problémák ellenére jobbak voltak a körülmények, mint a februári kanyarban (mondjuk amit Ripper énekelt estéről estére, azt nem tudom, de nem is akarom elfelejteni...), mindenki jobban érezte magát, nem mellesleg Bende számait most is nagyon jó volt játszani, imádom azt is, ahogy Gubi énekel, meg a banda is nagyon rendben van és SZÉPEK! :-)
Gubi: Nekem ismét egy kiváló élmény volt. A zenekar is napról- napra jobban dolgozik. A hatból négy helyszínen igazán jól teljesítettünk és ezt drága Roger-ünk (manager) is visszaigazolta felénk a közönséggel együtt. Egyre jobban tűrjük a megpróbáltatásokat és a szervezés is egyre jobban alakul.
D-Khan: Igazán szuper volt turnézni, nagyon jól éreztem magamat, főleg Sibiuban és Székelyudvarhelyen, no meg Kiskunfélegyházán.

290535_264092000292847_100000761471925_694996_1841078912_oRiana: Hol volt jobb játszani? Itthon vagy külföldön? Voltak különbségek?

Matt: Most itthon is jó közönségünk volt, főleg Kiskunfélegyházán. Külföldön meg általában jó bulik vannak.
Mikky Slade: Itthon is jó játszani, külföldön talán jobban értékelik a jó zenét, én személy szerint jobban szeretek külföldön játszani pont ezért.
Retek: Én így nem tennék különbséget, hogy itthon vagy külföldön, volt jó buli itt is ott is. Nem azon múlik, hol játszunk, hanem hogy az adott helyen milyen a szervezés. Zágráb nekem azért volt különleges, mert ott még sosem zenéltem, és a buli is kiváló volt.
Gubi: Itthon is jó játszani, de valahogy külföldön sokkal könnyebb jót csinálni. Odakinn talán könnyebben emésztik a Tirana zenéjét. A külföldi szervezés egyértelműen jobban sikerül. Semmi nincs elviccelve, komolyan veszik a szerződéseket.
D-Khan: Itthon is jó játszani, legalább látják/hallják idehaza, hogy vagyunk és másabbak vagyunk, mint egy másik rock zenekar. A kiskunfélegyházi Rocktár buli emlékezetesen jó lett, a szebeni is, a székelyudvarhelyi is, de legjobban a zágrábin éreztem magamat.

Riana: Volt jó és rossz tapasztalatotok? Thunderbolt zenekarral hogy éreztétek magatokat?

Matt: Volt ilyen is, olyan is. Jól kijöttünk a norvég srácokkal, főleg Tony-val (énekes) és Marius –szal (szólógitáros) beszélgettem sokat. Hatalmas fazonok, Tony egy igazi szörnyeteg a színpadon, fantasztikus frontember és világklasszis énekes.
Mikky Slade: A norvég srácok nagyon jó fejek voltak, jó zenészek, emberileg is rendben vannak, velük semmi gond nem volt:-)))))
Retek: Nagyon jó fejek a Thunderbolt zenészei, és kifejezettem tetszik a zenéjük, be is szereztem az új lemezüket, amit utazás közben hallgattam is mintha fizetnének érte! :-) Voltak rossz élmények is, ami leginkább az időnként felmerülő szervezési hibákból adódtak, de hát mi tökéletes...? :-)
Gubi: A Thunderbolt egy nagyon profi összeszedett produkció, ők mindenhol a maximumot nyújtják.
A Thunderbolt zenekarban nagyon kedves embereket sikerült megismernem, tele jóindulattal és szeretettel. Semmi szakmai féltékenység. Ha jó a buli, velünk örülnek. Mi még egy kicsit lazábbak és rakoncátlanabbak vagyunk, de jó irányba fut a szekerünk.
D-Khan: A norvégekkel jól elvoltunk. Természetesen hibátlan turné nincs, ám én inkább a jó dolgokra akarok visszaemlékezni.


035Riana: Nyár folyamán felvettétek az első lemezt. Hogy zajlott a lemezfelvétel? Milyen számok lesznek rajta és mikor lesz elérhető a közönség számra? Hogy fogjátok terjeszteni? Hol fog megjelenni?

Mikky Slade: A lemezt mindenki más stúdióban játszotta fel, a dobok és Matt gitárjai Szolnokon, Töfinél kerültek rögzítésre, az ének és a bőgő Kiskunhalason a Bende stúdióban, az én gitárjaim itt Pesten. A végleges keverést Töfi csinálja. A Bende régi, Sex Dealer albumát játszottuk fel újra, én személy szerint sajnálom, hogy nem került rá egyetlen egy új nóta sem……A megjelenésről kérdezzétek Lacit :-))))))))
D-Khan: Az első Tirana kazetta dalai lesznek rajta a mi, modernebb felfogásunkban. Még mindig titok a megjelenés.
Retek: A munkálatok mehettek volna egy kicsit gördülékenyebben is, de sebaj, végül is senki sem hajt minket. Remélhetőleg még az idén megjelenik, ami elé nagy izgalommal nézek!

102Riana: Miért nem jött ki a turné előtt? Ésszerű lett volna, nem?

Gubi: A lemezről D-Khan és Retek tud jobban nyilatkozni. Ők a lemezfelelősök. Amit hallottam belőle, egyből tetszett. Nagyot fogunk szólni.
Retek: Én az okokat nem szívesen kötném senki orrára, mivel ezeket belügyként kezelem. A többiek persze azt mondanak, amit akarnak! :-)
D-Khan: Magamra vállalom a késést. Nem tudom miért, de nem hallgattam Retekre az elején. Ezért lett késés. De a jó munkához idő kell. Megérte késni úgy gondolom és ezt, ha kint a lemez, mindenki hallani is fogja.
Mikky Slade: Mert eltosztuk az időt…Röviden és tömören :-))))))))

Riana: Mik a jövőbeli terveitek 2012-re? Esetleg idén terveztek még koncertet?

Gubi: A zenekar Tim Owens-t fogja kísérni tavasszal. Hogy én is megyek–e, azt még nem tudom. De ha maradok akkor sem fogok unatkozni.
Matt: Fel kell pörgetni az eseményeket. Mindenképpen jó omen Ripper megtisztelő és egyben inspiráló megkeresése. Ráadásul azzal, hogy ezt nyilvánosan tette, eleve eloszlatott néhány még meg nem születő pletykát ;) Kíváncsian várom a folytatást . . . :-)
Mikky Slade: Remélem jövőre lesz új lemez új nótákkal, és szeretném, ha sokat játszanánk, ezek az én terveim, aztán majd meglátjuk, mi valósul meg ebből….
D-Khan: Jó lenne még koncert, de ahogy magunkat ismerem…nem lesz. Nem vagyok naív.
Tim RIPPER Owens a Facebookon nyilvánosan felkért bennünket hogy legyünk a zenekara egy 2012-es turnén. Ez a 2012-es közeljövő. Ahogy ismerem Tim-et, februárban akar turnét :D. Nagy megtiszteltetés lesz számomra, hogy kísérhetem Őt.
No meg…addigra kijön a Tirana lemez is, úgyhogy 2012 keményebb lesz remélhetőleg és koncertben gazdagabb, mint a 2011-es év. Én ebben bízom.
Retek: Igaz hogy még meg sem jelent a lemez, de már nagyon szeretném, ha elkezdenénk az új dalokon munkálkodni! Ezt érzem a legfontosabbnak, persze csak a Sex Dealer megjelenése után, mert annak is hagyni kell egy kis időt, hogy önálló életet éljen! Ha jön valami szimpatikus koncertlehetőség, akkor miért is ne játszanánk, de ez inkább akkor lesz reális ha kijött a lemez. Én ezt a Ripper-es dolgot meg még nem hiszem el...

289740_264098213625559_100000761471925_695039_852729848_oRiana: Ha le kellene írni az elmúlt évet, hogy jellemeznétek?

Mikky Slade: No comment
Retek: Például sokat fejlődtem a főzés terén, vasalni még mindig utálok, a lányomat még mindig imádom, volt egy csomó élmény zenei téren is, és remélhetőleg jövőre még több lesz, de elvileg még ez az év is tartogat ezt-azt...
Gubi: Szerintem nagyjából rendben mentek a dolgok. Az olyan zenekarok ahol általában „minden rendben van", egyszemélyesek. Akkor is ha többen vannak. A demokrácia nehéz út, de a végén majd meglátjuk, hogy alakul.
D-Khan: Várakozó és lusta albán üzemmód hahhha. Sokkal többet is tehettünk volna a magunk érdekében. Majd javulunk 2012-ben.
Riana: Remélem 2012 a Tirana éve lesz, addig már nem sokat kell várni!:) Köszönöm szépen az interjút és további sikert kívánok!

http://www.mediatotal.hu/tirana/story.html
https://www.facebook.com/pages/Tirana-Rockers/167149683328074
Riana - 2011-11-02 (16:06)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4820)
3.Ossian (3901)
4.Depresszió (3650)
5.Pokolgép (3645)
6.Nightwish (3590)
7.Kárpátia (3406)
8.Iron Maiden (3393)
9.Road (3302)
10.Rammstein (3266)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat