Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish

Szasza, a salgótarjáni papper

Szasza, a salgótarjáni papper
Valódi név: Almási Szabolcs 
Rockerek.hu azonosító-szám: 0010966
Weboldal címe: http://rockerek.hu/tagok/Szasza, a salgótarjáni papper
Lakhely: Salgótarján / Budapest
Születésnap: 1980-10-20
Regisztráció dátuma: 2008.07.09. 11:47:23
Látogatások száma: 118
Utolsó bejelentkezés: 2011.05.20. 15:41:21
Hozzászólások: 117
Képek :
farsangon is tréfás kedvünkban vótunk :) písz  láv a salgói rém SALGÓTARJÁN + KISPEST. Mindig, mindenhol! Hejj de szép magyar pár :D csendélet angyalföldön vörösre festettük az eget újpesten is szólt az egy góóóól, egy góóól, egy kispesti góóóól!!! kupadöntőn voltunk páran... majd egyszer ilyennel megyek az elcsatolt területeket visszafoglalni Salgótarján - büszkeségem fellegvára no komment nesztek A.C.A.B. helló-belló :) a TV ostrom egyik sérültje :) a Kanyar Hell`s Angels jeee RNR benne vagyok a popszakmában
Kedvenc együttesei :
AB/CD, Agregator, As Hearts Bleeding, Astrodust, Atavism, Blues Company, Chaos Of Disorder, Checkpoint Charlie, Chief Rebel Angel, Cool Head Klan, Depths Of Desecration, Doghitters!, Drastic Means, Harvester, Human Error, Kárpátia, Mystery Gang, Neochrome, Noise Fusion, Nuke, One Kill Embrace, Presage Of Insanity, Remorse, Rockin` Rockcats, Rollin Wallowin, Rómeó Vérzik, Shapat Terror, Slytract, Stiff Bastard, Stonedirt, Sunday Fury, The Prison Band, The Silver Shine, Vale Of Tears, Watch My Dying, Zuhatag
Szeret :
Huhú! A kedvenc zenekarok közé szánt szándékkal csak a magyarokat soroltam fel, támogassuk a hazai zeneipart címszóval :)
Utál :
Cigányok. Elég volt a cigánybűnözésből!!! Kis történelmi adalék, a probléma kezelésére: Részlet Mária Terézia rendelkezéséből - 1769 Ő szent királyi felsége a már megtett sok jelentésből megismerte, hogy a mostanság is kóbor cigány népség megszokta lopásból, rablásból élni, ezért nagyon káros az államra. Bármennyi rendelkezést tettek is, hogy ezt a tudatlan, kóbor és henye életet élő népet az elmúlt években összehozzák azokkal, akiktől tudást és becsületes életmódot tanulhatnának, a kiadott körrendeletekkel, mint nevük eltiltása, a céhekbe való bevételük, állandó lakóhelyre kötésük, továbbá, hogy lovat, mivel egyik helyről a másikra vándorolhatnának, és könnyebben lophatnának és rabolhatnának, ne tarthassanak. A király kegyes parancsára elrendeli a királyi helytartótanács ezeket: Elsőbben. A következő február hó végéig az összes cigány családokat, feltüntetve feleségeiket, gyermekeiket, azok nemét és korát, úgyszintén ha valami mesterséget űznek, vallásukat, a valóságnak megfelelő módon írják össze, úgy, hogy a távollevőket és az idegeneket is személy szerint tüntessék fel, név szerint megjelölvén azt is, hogy kinél miért tartózkodnak. 1768. júliusa végéig gondoskodjanak maguk számára a jobbágyi vagy zselléri lakóhelyről, állandó lakásról, olyanképpen, hogy a következő összeírásban már azt is fel lehessen jegyezni, hogy a cigány család mely helységbe és mely földesúrhoz szegődött. És már most jó előre tudatni kell velük, hogy azokat a családokat, akik eladdig állandó lakóhelyről nem gondoskodtak, mint kóborlókat és közveszélyes embereket a hatóságnak le kell fogni, és mindaddig, míg felőlük valami intézkedés történik, az utak javítására vagy valami közérdekű munkára kell fogni biztos felügyelet alatt. Másodszor. A cigányok gyermekei ne merészeljenek lakásukból mezítelenül kijönni, ellenkező esetben elrendeli, hogy a szülőket testi fenyítékben részesítsék, a gyermeket pedig fogják be és vesszőzzék, vagy korbácsolják meg. Ruházatuk egyezzék meg azon parasztokéval, akik között laknak. Harmadszor. A cigányok úgynevezett vajdáit le kell tenni és őket a falusi bírák alá rendelni. Negyedszer. A cigányok ne merjenek lovat tartani. Részlet II. József rendelkezéséből 1783 Semmi esetben se engedélyezzék, hogy a cigány a maga fajtabelivel kössön házasságot. Csupán a lókereskedelem tilos számukra, nem pedig a házi munkálatok vagy gazdasági munkák végzésére szolgáló lovak tartása. Számukra a koldulás szigorúan tilos. Kiknek kedvük van a földművelésre, ott alkalmazzák, akik pedig mesterségre hajlamosak, azokban szorgoskodjanak választásuk szerint. Az illetékes törvényhatóságok ügyeljenek arra is, nehogy sátrakban vagy kunyhókban húzódjanak meg, hanem kötelezzék őket házat építeni. Ha pedig valamelyik cigány az esküdtek jelentései alapján engedetlennek vagy kóborlónak bizonyulna, az mindjárt csapassék meg. A királyi rendelkezés megtiltja, hogy az eddigi nyelvüket használják, hanem csak azt, amit abban a helységben használnak, ahol laknak.
Magáról :
Egy rettenetes, szörnyű, rossz ember vagyok. Pucérmaratooooooooooon!!! :))) \;;;/
cudar pesta
Szavazatok :
Hálózsák-kompatibilitás :5.0000 5.0000  (10 db)
Rocker-index :5.0000 5.0000  (17 db)
Szesz-fogyasztás :5.0000 5.0000  (17 db)
Kockasági-mutató :5.0000 5.0000  (16 db)
Profil-minőség :5.0000 5.0000  (17 db)
Hozzászólások :
Rockerekhu
Rockerekhu
2013.12.13. 15:49:00

-Kedves portáltársak! Jól tudjuk, hogy sok, sok, sok, nagyon sok az Akelás itt a Rockerek.hu-n? Ha igen, akkor van egy jó hírünk számotokra! A tavalyi után, ezt az évet is a fővárosi Zúzda Rock Kert színpadán búcsúztatja az Akela! Vendégként, a 10. születésnapját nemrégiben egy hatalmas fesztivállal ünneplő Alcohol zenekar, az egyre magasabbra törő igazi mocskos rock'n'rollban utazó Redlight Slipper és még pár nagyszerű banda lép fel! Az elővételi jegyár tavaly óta kemény egy forinttal nőt 2014 Ft-ra, melyet a Ticket Expressz hálózatában vásárolhattok meg. A helyszínen 2500 Ft lesz a beugró, mely virslit és VBK-t is magába foglal! Ha nem szeretnétek jegyre költeni akkor ott a lehetőség ingyen hozzájutni a facebook-os nyereményjátékon! Farkasok! Gyülekező!

https://www.facebook.com/events/594305207272591/
http://www.eventim.hu/hu/jegyek/ii-farkasok-szilvesztere/

Rockerek.hu

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!

metalindex


Valid HTML 4.0 Valid CSS


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat