Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
A Livesounds bemutatja: United Alive Part II

a Concerto Music bemutatja: Nightwish World Tour 2020

[Tovább...]
Paul Gilbert - A38 (2013 Március 30.) \

Manapság divatossá vált, ha nem turnézik az anyazenekar, jönnek a tagok a szóló koncertjeikkel. Paul Gilbert már rég óta járja a világot a Racer X zenekarával és a G3 kapcsán is sok koncerten túl van már, Mr Big ide vagy oda. Egy hete volt itt a MR Big énekese Eric Martin most pedig pár nap különbséggel Paul Gilbert is hazánkat vette célpontba. A MR Big pár éve újjáalakult, de ez Paul Gilbert szólóprojectjét nem befolyásolta nagymértékben, hisz előtte és utána is voltak szólózenekarai. Valljuk be, ma Magyarországon nehéz olyan világsztárt találni, akik teltházat csinálnának szóló műsoraikkal. Nem hinném, hogy ez a szervezők hibája, de ma az itthoni helyzetet ismerve, voltam már pár mínuszos koncerten, viszont az A38 nem arról híres, hogy ott kevesen legyenek. Ők mindig belenyúlnak azokba a zenekarokba, akik megtöltik a hajót. (Nem is említve a tavalyi Anathema koncertet, ahol egy gombostűt nem lehetett leejteni annyi ember volt.)

pg003Szóval vártam a mai estét, hogy Paul Gilbert melyik arcát veszi elő, mert pályafutása alatt elkalandozott a jazz, blues, progresszív és komolyabb zene vonalaiba is. Szóval úgy gondoltam, hogy az este tartogat izgalmakat, de abban biztos voltam, hogy a tavaly megjelent lemezét a Vibrato-t mutatja be elsősorban a közönségnek. Időben érkeztem, mert előzenekar nélkül szokott a Mester a húrok közé csapni és nem akartam lemaradni. Elég sokan gyűltek össze a koncertre, pedig volt pár buli a városban, ugyanis szombat volt, de a világ legjobb gitárosai között számon tartott Paul Gilbert más fajta közönséget tudhat maga mögött. Volt itt öreg, fiatal, rockzene-kedvelő és csomó ismeretlen arc, akikről nem gondolnám, hogy szeretik e zenét. Ma este nem is ez volt a lényeg, de tény, volt valami közös az itt megjelent emberekben, szeretik Paul Gilbert muzsikáját. A pultnál egyébként volt egy Ibanez sarok, ahol meg lehetett nézni a Mester gitárjait.

pg001Az intro elhangzása után Paul Gilbert a 2012-es szólólemezének nyitó számával kezdett, majd ezt követte még 2 szám a Vibratoról. A Vibrato nekem amúgy is kedvencem az albumról, jó volt hallani élőben is. Elég jó kis zenész csapatot épített maga köré, mert a japán felesége volt a billentyűknél Emi Gilbert, aki több számban is megmutatta hatalmas tehetségét szólóival. A dobok mögött Thomas Lang, a basszusgitáron pedig Kelly LeMieux volt. Velük rögzítette a Vibrato lemezt. Ezután jött a Racer-X project egy klasszikus száma. Természetesen ez az este sem maradhatott el a blues-os számok nélkül.

Nagyon sokszor néztem az arcát, mennyire élvezi azt, amit csinál és mennyire érdekli a közönség, nagyon sokszor beszélt hozzánk. Amikor nem énekelt, akkor is olyan, mintha „énekelt” volna a gitár a kezei között, nem tudom átadni az élményt, ezt csak az értheti igazán, aki ott volt. Sajnos, ami kimaradt a fúróval való gitározás, ezek szerint az csak Mr Big koncertelem, pedig nagyon vártam, viszont a fogával pengetett. Azt est folyamán volt pár feldolgozás, Paul Gilbert a maga stílusában elővett pár előadót. Gary Moore klasszikusa, a Still Got the Blues és elhangzott, és a már többször említett Mr Big se maradt el, bár kicsit szokatlan formában, nem, úgy ahogy eddig megszokhattuk. A feldolgozásai olyan hosszúra sikerültek, hogy 1-1 számot duplájára növelt a szólóival, de ezzel nem is volt semmi baj :) A műsor közepe felé volt egy akusztikus rész, mikor csak Paul énekelt és gitározott, a többiek pihentek. Ez elég lágyra és lassúra sikeredett. A műsor vége felé pedig csak a feldolgozások jöttek a maga eredeti Paul-féle megszólalásban. Volt egy meglepetés AC/DC szám, ahol mindenki más hangszert vett birtokba, így került Paul Gilbert a dobok mögé, a felesége pedig a mikrofont ragadta meg és mutatta be, énekelni is tud. Ebből nagyon jó kis pörgős szám kerekedett. Összességében a két óra alatt Paul Gilbert minden arcát láthattuk, elég velős és ütős programot állított össze. Én még elhallgattam volna egy ideig a virtuóz zenészt, de ami késik, nem múlik, biztos jön még hazánkba, és én biztosan ott leszek. :)

pg002Setlist:
Enemies (In Jail)
Rain And Thunder And Lightning
Vibrato
Scarified (Racer X song)
Bivalve Blues
Put It on the Char
Space Truckin' (Deep Purple cover)
Blue Rondo ŕ la Turk (The Dave Brubeck Quartet cover)
Atmosphere on the Moon
Drum Solo
Technical Difficulties (Racer X song)
To Be With You (Mr. Big song) (Snippet: instrumental)
Hurry Up / Mr. Spock / Paris Hilton Look-Alike / Alligator Farm / Space Ship One / To Be With You / Green-Tinted Sixties Mind (Semi-acoustic, except for the … more)
25 or 6 to 4 (Chicago cover)
Down to Mexico
Ráadás:
Man on the Silver Mountain (Rainbow cover)
Stay With Me (Faces cover)
Still Got the Blues (Gary Moore cover)
Synchronicity I (The Police cover)
Sin City (AC/DC cover) (Paul Gilbert doboknál)
To Be With You (Mr. Big song) (Snippet, in the style of Johnny Cash)
Beating Around the Bush (AC/DC cover)

http://www.paulgilbert.com

[Tovább a képekhez...]

Riana - 2013-04-03 (20:17)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4884)
2.Metallica (4838)
3.Ossian (3922)
4.Depresszió (3677)
5.Pokolgép (3665)
6.Nightwish (3611)
7.Kárpátia (3428)
8.Iron Maiden (3416)
9.Road (3321)
10.Rammstein (3283)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat