Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
A Livesounds bemutatja: United Alive Part II

a Concerto Music bemutatja: Nightwish World Tour 2020

[Tovább...]
Metal.hu Turné - A Barba Negrába is elért \

Hol van a szó, ami elmondaná, amit érzek belül? Szívem szerint leginkább így kezdeném ezt a cikket, úgyhogy így is teszem. Nehéz szavakkal körbeírni az est eseményeit és előre is engedjétek meg nekem, hogy kissé személyesre vegyem a hangnemet. Mert így kell írnom, másképp nem fogom tudni visszaadni azt, amit a Barba Negra ma esti zenei kavalkádja adott a számomra. Ez egy rendhagyó beszámoló. Először is csak a pontosság kedvéért: egy este, öt zenekar. Nevesítve: Scerra, Bloody Roots, Dalriada, Moby Dick, Pokolgép, Thornwill. Ilyen sorrendben láttuk őket színpadon. De ennyit a tárgyilagosságról, jöjjenek az élmények.

Két igazán kultikus zenekar lépett ma fel, a Moby Dick és Pokolgép, melyek a magyar rock és metal zenei repertoár igen kiemelkedő alakjai közé sorolandók. Hogy milyen is egy ilyen koncertre ellátogatni? Nos… Én, mint rendszeres koncertre járó s már lévén nem tinédzser, nem a lázadó korszakom élem. Ezek már nem az anyukám elengedett, és akkor most fél évre bepótolok mindent és ereszd el a hajam. Nem. Itt már az igényes zenehallgatás lép fel.

Nem is nagyon láttunk pogót, persze nem nélkülöztük, de nem volt eget rengető. De már nem is erről szólnak ezek a bandák. Amikor ismét ezen szórakozási lehetőségnek adom át magam, bennem a koncertek alatt sokkal inkább már az emlékek jönnek fel. És a számok között sztorizgatunk, hogy ezt ekkor és ekkor és itt és itt énekeltük, és emlékeztek mekkora buli volt? Persze ez is az. Ettől lesz az. A zenekar, a zene amit játszanak, és az ezen miliő által összekovácsolt embertömeg. Ez szerintem már túlmutat egy átlagos koncerten. Itt már évek hosszú sora áll jó párunk mögött s mindaz, amiket ilyen alkalmak adtával éltünk át, tesz minket a jelenbe és az ismerősként felcsengő dallamok váltják ezt teljessé.

Igen, szeretem ezt a zenét. Ebből nem lehet kinőni. Amikor felbúgnak a gitárok egy Kegyetlen évekre, a Körhintára vagy netán az Ugass kutyánál vágnak a húrokba. Na akkor lehet érezni, hogy együtt morajlik fel a nézőtér s árad szét, le a színpadról a zene az emberek közé és zenekar és közönség egyszerre kántálja a szöveget és együtt vagyunk. Érezzük, hogy együtt vagyunk.

Ha megkondul az Éjféli harang és tudjuk, hogy Így szép az élet, mert Mindhalálig Rockandroll van. Na az a szép… Az a szép. Akinek a Pokolgép. Tóth Attila hangja, Kukovecz, Pinyő és Zalán gitárjátéka, és Marci dobjai. Ez adja meg a szívek lüktetését, amikor ütem és ember egyszerre dobban és ugrik és mindenen kezd úrrá lenni a jól eső káosz.

Leírhatatlan s szinte felülmúlhatatlan. Generációkat kapcsolnak össze ezek a bandák. Tudjuk, miről szól, mert nem csak átérezzük, értjük is, ezáltal éljük meg és élünk úgy, ahogyan senki más. Rockereknek születtünk, az utca nevelt, senki nem vigyázott ránk. Nekünk, nekem a zene a minden. A zene meg ez. Hatalmas köszönet a srácoknak és remélem, nem találjátok túl érzelgősnek, de közvetlen most, koncert után ültem a gép elé papírra vetni e sorokat, a gondolataimat és még igencsak az események hatása alatt vagyok. Nincs még egy ilyen világ, ennyi érzelmi töltettel, ennyi specifikus gondolattal. Legalábbis én így látom.

A Barba Negra meg csak fokozta fantasztikus külsejével az egész történést. Nagy köszönet a fiúknak, grandiózus koncertek voltak egytől egyig. Remélem, sokáig látjuk még mindannyiukat színpadon, s kívánom mindegyiküknek a legjobbakat. Nektek meg kedves olvasók kellemes húsvéti ünnepeket, rockandrollban és metalban gazdag nyulat, sok pálinkát és csoki tojást.

http://metal.hu

Beycsa - 2013-04-03 (19:38)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4884)
2.Metallica (4838)
3.Ossian (3922)
4.Depresszió (3677)
5.Pokolgép (3665)
6.Nightwish (3611)
7.Kárpátia (3428)
8.Iron Maiden (3416)
9.Road (3321)
10.Rammstein (3283)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat