Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
A Hammer Concerts bemutatja:  COMBICHRIST

Slayer

Az Atreyu új lemezzel Budapesten

Steel Panther - Budapest

III. Halász-Rock Fesztivál és Családi Nap

[Tovább...]
Magnetica - 3 év után újra él! \

Hölgyeim és Uraim, az újraéledt Magnetica a visszatérő koncerten adott friss interjút a zenekar jelenéről, lehetőségeiről, terveiről, s mesélt kicsit a fellépés tapasztalatairól.

Vas Balázs: Szia! Szerintem szépen berobbantatok a zenekarral, ha jól tudom, 3 éve nem zenéltetek, nem volt aktív a banda, és hosszú idő után alakultatok újra.

Csornai Ádám (ének):
Igen ez így van! A jelenlegi felállás: Ének: Csornai Ádám, Némedi Tamás – Gitár, Egerszegi Zoltán – Szólógitár, Hardon Ricsi: Basszusgitár, Barcsi Tibor – Dob, Hemela Péter (1963-2008) - basszusgitár (örökös tiszteletbeli tag), Virág Donát – Menedzser


Vas Balázs: Azt lehet tudni, hogy annak idején Hartmann Zoli és a Tobola Csabi miért szállt ki a bandából?
E. Zoltán (szólógitár):
Egészen pontosan nem tudom ezt megmondani, a távozás mellett döntöttek.
Magnetica: Erről Őket kellene megkérdezni.


Vas Balázs: S nem volt konfliktus?
E. Zoltán (szólógitár):
Aki el akar menni, az elmegy. Nem ezen múlik.

magneticaVas Balázs: Nem tudom, mennyire szoktátok követni az anyazenekart – például hogyan építik fel a koncertet, vagy saját elképzelés alapján építitek fel a műsort?
E. Zoltán (szólógitár):
A Metallicának van egy jól bevált programja, egy körülbelüli, hogy milyen számokat játszanak, azért a legtöbb bulin ezek benne vannak. Kb mi is így építjük föl, persze most ezt nem lehetett hallani, a csúszások és ilyesmik miatt, de egyébként hasonlóan, mint az igazi.


Vas Balázs: Véleményem szerint elég sokan voltak kíváncsiak a visszatérésre, erről mi a véleményetek?
Csornai Ádám (ének):
Szerintem is elég sokan voltak, viszont az a kevés fény is eléggé jól elvakított. Annyit láttam így, hogy az első sor nagyon lelkes volt és ennek nagyon örültem!!!


Vas Balázs: Majd legközelebb kicsit több háttér, több hirdetés talán segít abban, hogy többen tudjanak róla az elkövetkezőkben.
E.Zoltán (szólógitár):
Mi azért próbálkoztunk a Facebook-on, a Cégnél, hasonló eszközökkel.


Vas Balázs: A következő fellépések mennyire biztosak már?
Virág Donát (menedzser):
Kb. 6-7 fellépés lett leszervezve eddig. Rocktogon, Szlovákia – Komarno, Várpalota, Kaptár, Figyeljétek az oldalt és a Fb-t a részletekért!


Vas Balázs: S legközelebbi hol láthatnak benneteket az érdeklődők?
Virág Donát (menedzser), Némedi Tamás – (Gitár), E.Zoltán (szólógitár):
Április 25-én Szigetszentmiklóson a Rock Lyukban. Ott csak mi leszünk, és igen hosszú programmal készülünk.

Magnetica-zoliVas Balázs: Mennyiben lesz hosszabb?
E.Zoltán (szólógitár):
Érezhetően, hiszen ott csak mi leszünk :)


Vas Balázs: Gondolkodtatok olyanon, amit az eredeti Metallica meg szokott lépni, hogy csak egy bizonyos albumot- az egész albumot játszanak el az elejétől végéig? Terveztek ilyesmit, vagy ez benneteket annyira nem érint?
E. Zoltán (szólógitár):
Érdekes, amikor jubileum van, akkor az ember gondolkodik rajta (pl. 30éves Ride) és úgy az egészet megtanulni. Nos, ez nekik könnyebben megy, mint nekünk. De egyelőre még nem, de amúgy bármikor, jelenleg ezt a műsort játsszuk, amit összeállítottunk.


Vas Balázs: Tapasztalataim alapján úgy látom, most nagyobb a hátteretek, a jelenlegi management nagyobb, mint amit korábban észleltem. Ez minek köszönhető, vagy ki figyelt fel rá, hogy ebben van fantázia?
Virág Donát (menedzser):
Igen, egy nagy multi cégnél dolgozunk, és ezen keresztül próbálunk mindenhová eljutni. Főleg: Családi napok, vevői rendezvények és találkozók. S ezáltal próbálunk minél több emberhez eljutni. Ezek az emberek jobbára nem ismerik a Metallicát, pláne a Magneticát, éppen ezért szeretnénk megszerettetni magát a műfajt és a zenét.


Vas Balázs: Én is ezen a véleményen vagyok, nagyon sok emberhez el sem jut, leginkább ezt a családomon belül tapasztalom.
Virág Donát (menedzser):
Sajnos lemarad, aki nincs FB-n, ezért próbálkozunk főleg vidéki fellépésekkel.

Magnetica02Vas Balázs: Konkrét fesztiválszereplés van kilátásban, mint pl. a Rockmaraton?
Virág Donát (menedzser):
Folyamatban van. (EFOTT)


Vas Balázs: Ez nagyon jó. (nevetés a háttérben)

Vas Balázs: Mi az ami esetleg kimaradt a beszélgetésből,de mindenképp el szeretnétek mondani?
Virág Donát (menedzser):
Annyit röviden: reméljük, minél több emberhez sikerül eljuttatni a Magnetica zenekart, s elérni azt, ami régen a Magneticát jellemezte, egyúttal a top Metallica tribute lenni az országban.
Magnetica: Van egy nagyon jó dobosunk! (Nem figyel, s még mindig nem!!) Tibi egy vadállat: egy vaddisznóhoz hasonlítanám: szakad a bőr, s a dobverő.


Vas Balázs: Szerintem tényleg nagyon jól dobol, s egy Tobola Csabát nem lehet akárkivel helyettesíteni (pótolni?).
Barcsi Tibor (Dob):
Nem erről van itt szó, pontos(ka) vagyok. Azt tudni kell, ő pontos és nagyot üt.


Vas Balázs: Ha úgy vesszük, Lars Ulrich-ot is mennyien szidják és mégis a Metallicában játszik!!! :)
Barcsi Tibor (Dob):
(nevet)

Vas Balázs: S mióta dobolsz?
Barcsi Tibor (Dob):
Igazándiból 14-éve, de sokan mondták azt, hogy lehetnék sokkal jobb is természetesen. Szeretnék úgy foglalkozni vele ténylegesen, mint Ulrich, de nem célom, s inkább örömzenélésből űzöm ezt. S nem úgy, hogy hivatalosan. Mert nekem nagyon fontos, hogy jó srácokkal játsszak, és ezt most szerintem megtaláltam. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Magneticában játszhatok.
Olyan nagy nevek fordultak meg benne, hogy eszméletlen és ők egy legendás banda, és nagyon inspirál ez az egész, s maga a név is. De számomra a Metallica nem ismeretlen, mert már játszottam korábban Metallica tribute band-ben, de sehol máshol nem volt ilyen jó az összhang, mint itt, a Magneticában. (röhögés). Számomra ez a legfontosabb, s nagy megtiszteltetés, hogy itt játszhatok.

Magnetica01Vas Balázs: Nekem az jutott eszembe, hogy ki hogyan tudta meg, hogy a Mangetica zenekar hirdet és tagokat keres? Jött egy telefon, vagy valami ismerősön keresztül?
Barcsi Tibor (Dob):
Azt hiszem a Gitárshop.hu-n, és az volt a legfurább, hogy semmilyen e-mail cím nem volt, csak telefonszám. S furának tartottam, hogy csak telefonszám volt…
S nagyon rég nem játszottam Metallica számokat, és kedvem szottyant játszani, és aztán később megtudtam hidegzuhanyként, hogy valószínűleg velük fogok játszani. Ősszintén bevallom, hogy nem voltak próbák, megmondták mit kellene játszani, és mondtam, rendben, legyen úgy. Azt hiszem, épp a Master of Puppets-et játszottuk, mire én megkérdeztem, hogy az élő vagy az album verziót játsszam? S néztek, hogy mi a különbség a kettő között?! Erre mondtam, hogy egyrészt a gyorsaság, s elkezdtem ezt játszani, illetve a Creeping Death-et a 89-es Live Shit albumról. Számomra ezen a felvételen egy „dobisten” Ulrich, a dob tempó és a dinamikája miatt, és ez a dvd-n is meglátszódik. (Ebben az időben senki sem dobolt így). Ekkor a Zoli mondta, hogy az egész zenekar akkor indult be, amikor én csatlakoztam hozzájuk (elkezdtem velük próbálni).


Vas Balázs: S csak a Gitárshop.hu-n volt meghirdetve, vagy máshol is?!
Hardon Ricsi (basszusgitár):
Én is a Gitárshop-on találtam meg, és csak annyi volt, hogy a Magnetica basszusgitárost keres és szintén csak telefonszám volt megadva, de felhívtam őket, s meg is lepődtem, hogy tényleg a Magneticáról van szó. Ennyi a történet.
Annyit fűznék az estéhez: nagyon szeretnénk megköszönni a barátainknak, hogy eljöttek és támogattak minket, ez nagyon jólesett nekünk !!! Ez egy nagyon jó buli volt, és nagyon élveztük! (háttérnevetés). Nagyon - nagyon köszönjük, és a következő alkalommal legalább hasonló, vagy nagyobb elánnal fogjuk nyomni a koncertet.


Vas Balázs: Minél többen lesznek, annál jobban fognak titeket inspirálni, nem?! :)
Magnetica:
Igen, igen

magnetica-balázsVas Balázs: A Magnetica budapesti?
Magnetica:
Igen, de a zenekar tagjai igazából az ország minden pontjáról jöttek.


Barcsi Tibor (Dob): Reméljük, hogy a Hemela Péter is hallotta ezt a koncertet! Ott ül a felhő szélén, s reméljük, hogy hallotta.

Vas Balázs: Én egész biztos vagyok benne, hogy hallotta. Ezzel zárnám most az interjút, s remélem, hogy még találkozunk, s csinálunk még hasonlót a többi koncert után! Számomra ez nagyon megtisztelő volt, hiszen életem első interjúja volt ez. A Magneticával egy új koncertes korszakom kezdődött meg, s bennem nagyon mélyen él, amikor az osztálytársakkal ott nyomultunk az első sorokban. Sok szerencsét kívánok, és nagyon köszönöm!

Magnetica:
Mi is köszönjük!

https://www.facebook.com/pages/Magnetica-Tribute-To-Metallica/152662604855596

Shelby (V.B.) - 2014-04-17 (15:18)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4896)
2.Metallica (4860)
3.Ossian (3930)
4.Depresszió (3691)
5.Pokolgép (3682)
6.Nightwish (3628)
7.Kárpátia (3437)
8.Iron Maiden (3431)
9.Road (3339)
10.Rammstein (3291)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat