Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
A Hammer Concerts bemutatja:  COMBICHRIST

Slayer

Az Atreyu új lemezzel Budapesten

Steel Panther - Budapest

III. Halász-Rock Fesztivál és Családi Nap

[Tovább...]
Hallod!? – Megjelent a Z!ENEMi bemutatkozó albuma \

Hallod!? – Megjelent a Z!ENEMi bemutatkozó albumaA Z!ENEMi zenekar 2017 nyarán alakult Miskolcon és már 2018 januárjától aktívan járják az országot. Olyan zenekarok társaságában koncerteztek idáig, mint a Tankcsapda, Nomad, jelenleg pedig Ganxsta Zolee és a Kartel, valamint a Paddy And The Rats társaságában turnéznak. Tehát rohamléptekkel haladnak előre a srácok, aminek újabb állomása a Hallod!? című debütáló album.

A csapatot (nem csak Miskolc környékén) jól ismert zenészek hozták össze: Szvoboda Laci évekig erősítette a Fresh Fabrikot, mellette pedig a saját zenekarát a PieOnEar-t, a gitáros Csontos Krisztiánt és a dobos Nagy Viktort az After@all-ból és a Haelo-ból ismerhetjük, a basszusgitáros Hudák Attiláról pedig könnyebb lenne elmondani melyik miskolci zenekarban nem játszott még. Énekesként pedig Balogh „Juró” Szabi csatlakozott hozzájuk, akit ez idáig az uderground rap területéről lehetett ismerni.

Már ez az elegy előre is vetíti, hogy itt valami különleges esszenciát kapunk. Azt is mondhatnám, hogy a Z!ENEMi, olyan anyaggal rukkolt elő, ami eddig hiányzott a hazai szintérről. Elsőre nem is aprózták el a srácok: 12 dal, plusz intro és outro került a gyűjteménybe. Ez az album elsősorban azoknak lesz csemege, akik a rock metal műfajon kívül nyitottak más stílusokra is. Arra kérnék mindenkit, hogy hasonlítgatásaim ne rémítsenek meg senkit, és adjon egy esélyt a csapatnak.

Első hallásra a RATM jut eszébe az embernek a zenéről. Ám ha még tagadhatatlan is Morelloék hatása, attól egy árnyalatnyival populárisabb, emészthetőbb. Néhol felüti fejét egy kis blues is, de például a Mindig ugyanaz című tétel, akár Kowa Pimasz Grimasz albumára is felférhetett volna – nem véletlenül ezt a lemezt említettem, ott még a „mega vegában” is volt annyi tökösség, mint ebben a dalban. A magyarul írt rap szövegek teszik még inkább különlegessé a muzsikát, amelyeket leginkább a borsodi életérzés inspirált, vagy éppen, olyan társadalmi és politikai problémákkal foglalkoznak, amik rengeteg embert feszítenek belül. Juró rappelésében, olyan nagy elődök stílusai köszönnek vissza, mint Sub Bass Monsters, Ganxsta Zolee vagy éppen a feltörekvő Deniz - ezért írtam a nyitottságot is. Aki ismeri a fentebb említett zenész urakat és munkásságukat, azok tudják, hogy zeneileg is garantált a minőség. Külön felhívnám a figyelmet az eddig elkészült videó klipekre, amelyek ékes példái annak, hogyan lehet egy jó ötletből, valamint minimális költségből, minőségi klipeket készíteni.

Az album elérhető az ismertebb streamer oldalakon, vagy fizikai formátumban beszerezhető a zenekar koncertjein, illetve a zenekartól postai úton is. És mi mással ajánlhatnám én is, mint azzal a mondattal, amivel kézhez kaptam az anyagot: „Hallgasd egyben, hangosan, mert arra készült!”

ITUNES
SPOTIFY
GOOGLE PLAY
DALOK.HU

Szapy - 2019-05-16 (11:46)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4896)
2.Metallica (4860)
3.Ossian (3930)
4.Depresszió (3691)
5.Pokolgép (3682)
6.Nightwish (3628)
7.Kárpátia (3437)
8.Iron Maiden (3431)
9.Road (3339)
10.Rammstein (3291)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat