Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok Bejelentkezés rss MagyarEnglish
   Plakátok : \
A Livesounds bemutatja: United Alive Part II

a Concerto Music bemutatja: Nightwish World Tour 2020

[Tovább...]

   Vastrabant \
Vastrabant
Avagy éljen a paraszt-rock
k-soft 2008. április 26. szombat (13:45:25)

Nemrégiben - ahogy be is számoltunk róla – megjelent a Vastrabant zenekar debütáló albuma. Úgy gondoltam, ennek ürügyén felteszek egy pár kérdést a parasztrock leendő sztárjainak.

Vastrabantk-soft : Mikor alapult a zenekar? Nekem talán egy 2-3 évvel ezelőtti Szigetes fellépésetek a legkorábbi, ami eszembe jut. Kik voltak az alapító tagok?
Lau : Valamikor 2004-ben futott össze két régi, még Egerből cimbora: Laló (gitár) és Zsolti (ének). Úgy gondolták, hogy egyikük zenei irgalmatlanságait összvefésülhetnék másikuk szövegi szorgalmatosságával és tettek egy próbát. Aztán többet, de már úgy, hogy kerestek hozzá további zajolókat (ismerősi körből). Így alakult ki Arnie (dob) és Imre (bassz) beszállásával egy mag, ami feltolta a lemezanyag nagyobb részét. Imre távoztával Lau ült be a járgányba. Az jó, ha neked már a Szigetes bulinkról is van emléked. Reméljük, hamarosan egyre többen emlékeznek majd ránk.

k-soft : Elég egyedi nevet választottatok. Egyszerű poén vagy esetleg valami komolyabb jelentése is van?
Lau : Teljesen komoly. Viccben, humorban nem ismerünk tréfát. Főleg, hogy a legtöbb szövegnek van komolyabb tartalma, csak megtekerjük, feltupírozzuk a dolgokat.

k-soft : A 2007 év végén megjelent első lemezetek nagyon jól hangzik. Meddig dolgoztatok rajta a Parkplatz stúdióban? Elégedettek vagytok az eredménnyel?
Lau : Én a felvételek első felénél nem voltam ott, de amennyire tudom és gyanítom, akkor sem volt túl sok szöszölés feljátszásilag. A hangzás meg első sorban Bogyó mesternek köszönhető. Természetesen elégedettek vagyunk a cuccal. A kritikák szerint is jól megszólaló, nem mindennapi anyag született. Lehet egy ilyenre nem büszkének lenni? ;)


k-soft : Milyen visszajelzéseket kaptatok az albummal kapcsolatban? Tetszett a népnek? Mit gondoltok, mennyire van kereslet a zenétekre?
Lau : Többnyire jók a visszajelzések. Persze van egy-két konstruktív megjegyzés és egy-két fanyalgóbbnak nevezhető megjegyzés is, de mindenkinek nyilván nem tetszhet, amit összehibbantkodunk. A keresletet még nem mértük fel, de azon vagyunk. Ha a TV-k nyomnák a klipünket…

k-soft : Elég egyedi stílust képviseltek. Ha muszáj lenne besorolni magatokat valamilyen zenei stílusba (Vagy legalább ötfélébe..), akkor hova tennétek magatokat?
Lau : Mint írtad is parasztrokknak hívjuk – ha már muszáj skatulyázni – a zenénket. Talán az eklektikus rock címke is megállja a helyét. Tényleg van nálunk minden. De ez benne a szép. Ha úgy érezzük, hogy egy betét (legyen bármily meglepő, vagy nem odaillőnek tűnő) jót tesz a dalnak, akkor nem szégyellősködünk, mehet a zenei fricska is a szövegi mellé!

k-soft : A számok pörgetése során eszembe jutott pár banda. Tegyük fel a SOAD, az ősBikini, a Bizottság, az Akela, a régebbi Ricse, a Fürgerókalábak vagy akár a Nyers. Szeretitek őket? Milyen zenekarok voltak hatással rátok?
Lau : Azt kell mondanom, hogy ahányan megfordultak eddig a zenekarban, annyiféle hatással, gyökérzettel rendelkeztek, rendelkeznek. Persze vannak találkozási pontok, de ami mindenkinek egyformán bejön, az talán egyedül a Vastrabant. Lalóval szoktunk évődni az AC/DC-n. Ő nagyon szereti őket, én meg nem lelek bennük sok fantáziát… Nem vagyunk egyformák.

k-soft : A szövegvilág nem semmi. Az album hallgatása közben, többször nehezen kaptam levegőt a röhögéstől. Ki írja ezeket a pihentagyú sorokat?
Lau : A szövegek 80%-át a CD-n is hallható Kósa, énekmondó uraság követte el, egy Hobo úré, kettő pedig az én agyrémem. Most Zsolti távoztával úgy tűnik, teljesen reám szállott a verbalizálás nemes feladata.

k-soft : Hol játszottatok a Vastrabant megalapítása előtt? Lau mintha a Stresszből lenne ismerős.
Lau : Lehet mondani, hogy rutinrókák vagyunk már. Mindenkinek voltak korábban bandái, sőt vannak a VT mellett is. Laló a Flashben is témázgat(Sikerült is összefutni vele A38-on, Rapid feszten - k-soft), Arnie a Grexben verdes, az ex énekesünket Zsoltit pedig a Team RB-ből is lehet ismerni. Én meg valóban nyomtam a Stressben is, de mára csak a Trabanttolás marad. 

k-soft : Elég sok koncertetek volt az utóbbi hónapokban. Mennyire töltik meg a termet az újdonsült Vastrabant rajongók?
Lau : Próbálunk minél több helyre eljutni, de ez nem egyszerű egy kevéssé, ha nem teljesen ismeretlen nevű zenekar esetében. Mivel sajnos még elég kevesen tudnak rólunk, bár úgy tűnik, egyre többen, így nem mi hozzuk a közönség nagyobb részét, hanem a társzenekarok, de azon vagyunk, hogy javunkra forduljon a kocka! Az biztos, hogy általában sikerül magunk mellé állítanunk az egybegyűlteket.

k-soft : Gyűlnek a paraszt-metal, parasztrock, agrár-metal bandák. Mikorra terveztek egy nagy Falusi fesztivált mondjuk a Disztraktorral vagy az újra megszűnt Akelával közösen? :D
Lau : Úgy tűnik, hogy ilyesmire nem hamar kerülhet sor, pedig biztosan nem lenne rossz mulatság. Amennyire tudom, az Akela után a Disztraktor is abbahagyta a népművelést. Lassan magunkra maradunk… Egy csapatra meg ugye nem lehet fesztivált alapozni. 

k-soft : Milyenterveitek van a jövőre nézve? Új lemez? Nyári fesztiválok? Világhatalom?
Lau : Tervek. Kész az első gigaköltségvetésű klipünk, azt szeretnénk eljuttatni a médiumokhoz s rajtuk keresztül a potenciális VT fanokhoz. Aztán jó lenne minél több fesztiválon ott lenni, ősszel pedig új klip és sokállomásos turné szerepel a terveink között. Világhatalom nem kell. Az meghagyjuk a lecsúszó félben lévő Kapus Vilinek és Bús Gyurinak.

k-soft : Ha éppen nem zenéltek, akkor mivel töltögetitek a hétköznapjaitokat? Van becsületes foglalkozása a tagoknak, mint például baromfitenyésztő vagy hagymatermesztő?
Lau : Ja-ja. Sajna mindenki nyomja a málenkij robotot heti öt napon át, napi nyolc vagy több órában. Kell a lé benyára. Sokat eszik a Vastrabi. 
Lajosnak amúgy horgoldája van sok-sok szövőnővel, Arnie az egészségügy privatizálásában érdekelt kisgazda, én meg internetes kótyavetyében vagyok otthon.

k-soft : Jut eszembe. Így a végére. Találtatok már valakit Kósa Zsolt helyére? Esetleg megmaradtok trióként?
Lau : Fura szitu van. Van egy srác, Dávid, aki ilyen félig tag, vagy mi, vagy hogy. Tök jó torok, energikus, meg minden, de családi okokból nem tud minden hétvégén kituggyahol rokkolni. Így ahová tud eljön és segít a danászásban, egyébként meg triumvirátusban toljuk és közben meg keressük főállású torkunkat. Hangunkat.

k-soft : Ha esetleg az kedves olvasók szeretnének elkapni benneteket élőben, akkor hol tehetik meg legközelebb?
Lau : Legközelebbi buli… Asszem Lengyelországban lesz. De lesz májusban Szeged és Pest is. A pécsi buli sajnos valamiért ugrott. Ezen a tavaszon ez a negyedik ilyen eset. Nem vagyunk túl szerencsések… De a honlapunkon minden fenn van. Várjuk a népet a mulatságainkra!

k-soft : Köszi!


http://www.vastrabant.huküldés e-mailben nyomtatóbarát változat
>> Kategória cikkeinek listája
<< Vissza a cikkek főoldalára

   Értékelés \
A cikkre szavazat(ok):  10.0 - 2 szavazat


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz
   Üdvözöllek \

Felhasználó:

Jelszó:


Jegyezd meg!

[ Regisztráció ]
[ Elfelejtett jelszó? ]


   Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer


   Keresés : \


   Tagok kedvenc együttesei : \
1.Tankcsapda (5098)
2.Metallica (4976)
3.Ossian (4163)
4.Pokolgép (3988)
5.Depresszió (3814)
6.SlipKnot (3773)
7.Nightwish (3738)
8.Iron Maiden (3511)
9.Kárpátia (3503)
10.Road (3468)
[Tovább...]Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat