Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok Bejelentkezés rss MagyarEnglish
   Plakátok : \
Brainstorm: Midnight Ghost Tour 2019

Dinamit koncert

Within Temptation

Pro-Pain, Don Gatto, Hemlock, Stonedirt

Alestorm, Skálmöld - Skalstorm Tour 2018

SING SING 30 - SEX Action

A Hammer Concerts bemutatja: AMORPHIS & SOILWORK CO-HEADLINE TOUR 2019

Marillion: Theatre-Tour

A Concerto Music bemutatja: Decades: European Tour

[Tovább...]

   Új cikkek \
Skaltrax: Mi nem barátok vagyunk, hanem egy család
Kazincbarcikán debütált a borsodi zenekar

2018. május 11-én, pénteken debütált a borsodi Skaltrax nevű formáció. A kazincbarcikai Diamond Rock Club adott otthont első fellépésüknek. A magukat dallamos death metalt játszó bandának aposztrofáló zenekar meglepően sok, kb. 100 fizetővendéget vonzott be a Diamondba. Ez két okból is kellemes csalódás volt, hiszen manapság a mainstream bandákon kívül igencsak gyér a látogatottsága a klubkoncerteknek, ráadásul egy majdnem ismeretlen együttesről van szó…


Balog EvaJudit, 2018. május 23. szerda (12:39:48)
Nincs szavazat!
Mi is az a Sexnuggets?
Gyors kérdezz felelek a banda tagjaival

Van aki kifejezetten rajong a Sexnuggets dalaiért, s akad olyan, aki még csak nem is hallott róluk. Legegyszerűbben így lehetne vázolni a képet, melynek arányait közelítendő céllal oldalunkon is bemutatkozik a budapesti székhelyű, 4 tagú pop-rock, funk és grunge stílusjegyekkel felruházott zenekar. Az első nagylemez 2016-os megjelenését követően a kiadó Fonogram díjra jelöltette a csapatot, a Rock Rádió műsoraiban rendszeresen hallani felőlük, valamint 2017-ben megérkezett az első professzionális videoklip is. Pár kérdésre a tagok fejtették ki, mi is az a Sexnuggets, kiről és hogyan szól, valamint pár közelgő koncertről is szó esett!


B.K., 2017. november 30. csütörtök (11:54:37)
Nincs szavazat!
Amaranthe és Eluveitie - Két új felállású, mégis energikus és életképes csapatot láttunk
˝Azért a csajfrontos indusztriál nem egyezik a death metálos folkkal rajongó bázisban...˝

Nemrégiben ellátogattunk az Amaranthe és az Eluveitie közös budapesti koncertjére. Számomra mindkét csapatnál az volt a legérdekesebb, hogy az új felállásban hogyan működnek élőben. Az Elyze Ryd vezette Amaranthe megvált Jake E énekestől és helyére a Dyzanty frontembere Nils Molin került, míg a svájci folk csapat szinte a teljes legénységet lecserélte, nyilván Chrigel Ganzmann-t leszámítva. Hiába 15 éves zenekar, így szinte új csapat hatását keltette az Eluveitie, de szerencsére nem kellett csalódnunk így sem.
Kieron Gotthard Flenningen, 2017. november 15. szerda (15:34:57)
Nincs szavazat!

Zivatar: egyszemélyes projektből kinőtt zenekar
˝Mindenképpen valami egyedit szerettem volna létrehozni, szakítva a sablonokkal...˝

December 29-én a Fekete Zaj Fesztivál szervezésében a Dürer kertben debütál a Zivatar. Ennek apropójából beszélgettünk Petheő Attilával (korábban a Doomsday, De Facto, The Penta Concordia (MDB/Katatonia/Anathema feldolgozás zenekar) és Tesstimony, jelenleg a Bornholm zenésze), a Zivatar megálmodójával.


Balog ÉvaJudit, 2017. szeptember 15. péntek (16:01:40)
 10.0 - 1 szavazat
Iced Earth - Incorruptible (2017)
˝Igenis lehet a mai világban hiteles, korrekt hangzású, a már sokak által eltemetett, kritizált ba˝

Első ismeretségem az Iced Earth-szel ’98-ban történt a TV-ben, talán a Viván (?), amikor még tombolt az alternatív rock láz, de már bontogatta szárnyait, s kitörni készült a skandináv újhullám (Nightwish, Hammerfall). Furcsállottam is, a sok „divatrock” között feltűnő, Metallica/Maiden mixtúrájú zenekar művét: a Melancholy eposzt, …ez,de érdekes banda!!! A nagy szerelem igazán 2000 környékén teljesedett be, unokatesóm közvetítésével, aki igazából mindenevő volt zenei téren. A Dark Saga album egyszerűen leterített, amit Ő mutatott nekem, nagy hatással volt rám, rabja lettem, a zenekar teljesen a hatalmába kerített.


Szőke Viktor, 2017. július 26. szerda (21:14:45)
Nincs szavazat!
Várnál rájuk újabb 20 évet? - Foo Fighters koncerten jártunk
Vajon 68 évesen ugyanilyen intenzitással csapnak arcon?

Ha vetünk egy pillantást az elmúlt évekre (s még pl. a következő 10 hónapra), a nemzetközi színtérről milyen felhozatal jut hazánkba, meg kell hagyni, elég szépen alakult a lista. Főleg, hogy akad köztük, akire kifejezetten sokat kell várni. Akár két évtizedet. Gyakran ott a nagy kérdés, mit kapunk a nagy várakozást követően? Unalmas haknit, negatív élményt, vagy emlékezetes koncertet? Tavaly a Red Hot Chili Peppers tündökölt a 20 év után visszatérő szerepében, két pazar estével megajándékozva a közönséget, idén pedig a Foo Fighters érkezett hasonlóképp, ha ‘csak egy’ maratoni program erejéig is, ellenben merem azt állítani, hogy az előbbit is felülmúlva.


Szapy, 2017. június 29. csütörtök (19:58:13)
Nincs szavazat!
Anthrax / Raven Age – Barba Negra Track
"Scott Ian igéretett tett rá, hogy jövőre újra ellátogatnak hozzánk."

Azt hiszem, most rendesen kárpótolta rajongóit az Anthrax a tavalyi visszamondott Fezenes koncert miatt. Rövid időn belül ugyanis másodszor tették látogatásukat hazánkban. A márciusi Barba Negrás klub buli után, (aminek az apropója a 30 éve megjelent Among The Living album volt) most a Barba Negra Track színpadát zúzták meg a 35 éves fennállásukat ünneplő turné keretén belül. Aki lemaradt a márciusi teltházas buliról, az most bepótolhatta a kimaradást, aki pedig ott volt, az repetázhatott.


Bodzilla, 2017. június 24. szombat (13:42:05)
Nincs szavazat!
Tankcsapda show az Arénában
Tankcsapda, Reload, Pennhurst 2017.04.28.

A Tankcsapda két évtizede már Magyarország vezető, és kétség kívül a legnagyobb rajongótáborral rendelkező rock zenekara. Ezért is érthetetlen, hogy ez idáig önálló koncertet, miért nem adtak még az Arénában? Nos, hát ennek is elérkezett az ideje. Ahogy már az előzetes interjúkból is lehetett tudni, erre az alkalomra különleges show-val készültek a Tankok, az Aréna közepére helyezett színpadán. Az est két vendégzenekara a hazai Pennhurst és a német Reload volt.


Bodzilla, 2017. május 02. kedd (15:04:18)
Nincs szavazat!
Pain/ Dust in Mind/ Dying Wish – Barba Negra, 2017.04.25
"Tägtgren mester dallamérzékét és tehetségét mindenképpen el kell ismerni..."

Pedig én nagyon akartam. A munkanap, a korai kezdés és a feltúrt Budapesten szó szerint keresztüljutás (Békásmegyerről Újbudára) ellenére iparkodtam, hogy élőben láthassam a 11 év lemezmentesség csöndjét tavaly megtört püspökladányi Dying Wish produkcióját a Pain előtt. Mindazok ellenére kíváncsi voltam a produkciójukra, hogy amikor a koncertet szervező Hammer Concerts az esemény facebook oldalán bejelentette, ők nyitnak a Pain előtt, én voltam az első, aki nemtetszését nyilvánította ki. Persze ez nem a zenekar ellen irányult, hiszen a tavalyi Tükörország című lemezüknek nálam is bérelt helye volt a lejátszómban, és akkor még nem is számoltam össze, hogy a 2000-es évek elején hány alkalommal indultam Dying Wish koncertre. Nincs tehát semmi bajom Papp Lajosék zenéjével, annál viszont jóval több, hogy egyszerűen a hazai rock/metal berkekben nem tudunk egy ilyen alkalomra színpadra állítani egy itthoni indusztriális metal bandát. Linda Daemon néha még bohóckodik valamit a Junkies-os Riki Church oldalán a KR3LL névre hallgató bandában, de olyan szinten csend van körülöttük, hogy inkább fantomzenekarnak tekinthetők. Mondjuk, állítólag most épp egy nagylemezen dolgoznak, így még akármi is lehet belőlük….meglátjuk.


Gyurcsik György, 2017. május 02. kedd (14:37:51)
Nincs szavazat!
Tankcsapda: Amivel mi a közönség felé jelentkezünk, azzal azonosulunk
Kötetlen beszélgetés koncertről, technikáról, a zenekar dolgairól és a külföldi tapasztalatokról

Több, mint negyedszázados múltra tekinthet vissza a Tankcsapda, akár kényelmesen hátra is dőlve élvezhetné azt, amit eddig felépített. De lehet annál érdekesebb, ha rendszerint előrukkol valami újdonsággal, sokszor olyasmivel, amit hazai szinten még nem lehetett tapasztalni. Mindamellett gyűlnek a tapasztalatok, hiszen az elmúlt években a világban egyre több felé jutott el a zenekar. S felvetődött még néhány kérdés, érdekesség, a debreceni hármas pedig állt elébe, sőt, beszélt bőven, nyíltan. Igazán kötetlenül, szabadon.


Szapy, 2017. április 26. szerda (18:39:04)
Nincs szavazat!

   Cikk kategóriák \
Archív
Régi cikkek ( 53 cikk )
Interjúk
Interjúk bandákkal, zenészekkel és másokkal. ( 341 cikk )
Beszámolók
Itt megtudhatjátok miről maradtatok le. :) ( 567 cikk )
Egyéb
Itt találhattok meg minden mást. :) ( 17 cikk )
Recenzió
Lemez, DVD és egyéb kritika ( 284 cikk )
  Nincs kategorizálva
( 5 cikk )

   Üdvözöllek \

Felhasználó:

Jelszó:


Jegyezd meg!

[ Regisztráció ]
[ Elfelejtett jelszó? ]


   Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer


   Keresés : \


   Tagok kedvenc együttesei : \
1.Tankcsapda (5110)
2.Metallica (4999)
3.Ossian (4178)
4.Pokolgép (4013)
5.Depresszió (3835)
6.Slipknot (3794)
7.Nightwish (3759)
8.Iron Maiden (3532)
9.Kárpátia (3515)
10.Road (3497)
[Tovább...]Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat